Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung förlust innan uppehållet – Strand tog skön revansch direkt i serieomstarten

/

Anna Jakobsson gjorde 1–0 till Strand efter knappt två minuters spel.
En ledning man aldrig släppte hemma mot Enköping.
– Det var riktigt skönt, eftersom det gick som det gick på bortaplan, säger Louise Wallmo som gjorde sex mål.

Annons

Sista matchen innan det en månad långa vinteruppehållet var ingen rolig historia för Strand. Ledning 19–12 blev till slut förlust 25–28 och ingen direkt chans till revansch.

Den chansen dröjde till lördagens serieomstart i Idrottshallen – och Strand tog den. Efter en stabil insats över hela banan kunde hemmalaget gå till pausvila med ledningen 14–10.

Läs mer: Ingen speltid i fjol - 18-åriga egna produkten har tagit för sig

Efter en mindre bra start i andra halvlek var dock Enköping på väg in i matchen.

– Vi kände oss inte stressade ändå utan fortsatte bara att köra, säger Louise Wallmo som var den som tog tag i anfallsspelet när Enköping hämtat upp till 14–12.

Strand gjorde därefter fem mål inom tio minuter, varav fyra signerade Louise Wallmo.

– Jag hade lite tur kanske... det var mycket vilja, säger 21-åringen som själv missade bortamötet med Enköping då hon var i Thailand på semester.

Revanschlustan hade ändå lagkamraterna lyckats pumpa fram under uppehållet.

Läs mer: Strand har tränat stenhårt under uppehållet

– Ja, det har varit jättebra inställning hela träningsperioden och alla har verkligen velat göra allt för att vinna den här matchen, säger Louise Wallmo.

Känner ni att ni är mer samtränade nu än innan uppehållet?

– Gud ja, det känns som allt tajmar bättre och det är lättare att släppa bollen och komma i rätt lägen.

Trots att Strand drog i från till 19–14 höll det på att bli spännande även i den här matchen. Enköping hämtade upp till 18–20 men kom inte närmare. Strand vann med 24–19 och fick därmed sin revansch.

– Riktigt skönt eftersom det gick som det gick på bortaplan. Jag tycker vi står upp bra bakåt, vi har hittat ett bra försvarsspel som fungerar. Vi kämpar som ett lag och alla drar sitt strå till stacken, säger Louise Wallmo.

Just försvarsspelet var en nyckel till segern. Detta var tredje matchen den här säsongen Strand släppte in färre än 20 mål. Alla tre gångerna har det slutat med seger.

– Vi möter ett jättebra lag och vinner med fem mål så det är klart man är nöjd med det. Enköping kan störa vilket lag som helst, säger Strandtränaren Magnus Dehlin och berömmer målvakten Milica Kostic, Anna Schönning och Julia Ekvall för deras jobb i försvarsspelet.

– I dag klarar vi av att spela mot ett offensivt stående lag så det är ett steg i rätt riktning. Sedan är ju några till steg att kliva, säger han.

Redan på söndagen väntar ny match. Då kommer nästjumbon Ceres Norrtälje till Hudiksvall.

Mer läsning

Annons