Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränare Dehlin får komma hem

/
  • Strands tränare Magnus Dehlin.
  • Den tidigare Ala IF och Strandspelaren Linnéa Elfström Schederin är ett av Spårvägens nyförvärv inför säsongen.

Ett höjdarmöte väntar i nybyggda Ljusne idrottshall.
Strand tar emot elitserielaget Spårvägen – en speciell match även för återvändaren Magnus Dehlin.
– Det kommer att bli häftigt. Jag var 14 år när jag tränade Ala IF:s 74:or, säger Strandtränaren.

Annons

Våren 2013 år stod plötsligt Ala IF utan hemmaarena efter en brand. Nu – drygt två år senare – är det dags för invigning av den nya hallen. Och hela Ljusne verkar ha drabbats av en släng handbollsfeber inför premiärfighten på fredagskvällen.

– Det är ett hysteriskt intresse inför matchen. Folk frågar efter förköp och det blir nog knökat i hallen, säger Magnus Dehlin.

– Klubben har haft det skittufft och kuskat runt med ungdomar till Bergvik och Flygstaden i två års tid. Det har tappat en hel del spelare och måste få upp intresset. Det blir en bra nystart med arrangemanget på fredag.

Den 45-årige Bollnäsbon inledde sin tränarkarriär just i Ala IF. Och han erkänner utan att tveka att det känns väldigt roligt att få komma tillbaka dit allt en gång startade.

– Absolut! Hela historien bakom det här är att vi i Strand haft ett lag som bestått mycket av Ljusnebor. Det är länge sedan jag spelade en tävlingsmatch där. Det här är ingen tävlingsmatch. Men det kommer att bli häftigt. Helt klart, säger Dehlin.

Men han är inte ensam i matchen med att ha rötterna i Ljusne. Pernilla Sjödin, som lade skorna på hyllan efter förra säsongen, gör en tillfällig comeback.

I Strands lag finns också nyförvärvet Matilda Johannesson samt Ida Skoglund som just nu är korsbandsskadad. Och i Spårvägen spelar Linnéa Elfström Schederin.

– Alla Ljusnebor ska vara med i matchen. Även Stefan Sandberg som var min kollega på tränarbänken under förra säsongen, säger Dehlin.

Efter tiden i Ala följde 23 säsonger i Arbrå HK och nu är Dehlin inne på sitt tredje år med Strands IF från Hudiksvall som ramlade ur allsvenskan i våras. Sedan dess har flera spelare valt att lämna klubben.

– En hel armé är borta, nästan ett helt lag. Men vi är inte stressande över det. Vi har kvar en bra bas med Mathilda Larsson och framför allt Maja Allgulander som vann skytteligan i allsvenskan.

– Vi har även fått in Louise Wallmo som spelade i elitserien för två säsonger sedan och är en playmaker.

Spårvägen slutade på nionde plats i elitserien förra säsongen och tvingades kvala för att säkra ett nytt kontrakt. Även Stockholmsklubben har haft en stor omsättning på spelare.

– Vi vill bjuda på en bra underhållning och kommer inte att lägga några begränsningar i det egna spelet utan tuta och köra, säger Magnus Dehlin.

Mer läsning

Annons