Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strandtränaren inför ödesmatchen: "Har ingen press på oss"

I den första matchen lyckades Strand inte alls komma upp i nivå. Nu är laget piskat att vinna för att hålla både säsongen och drömmen om allsvenskan vid liv. –Nu måste vi visa att vi är tillräckligt bra, säger tränaren Magnus Dehlin.

Annons

Strand räckte inte till i den första kvalmatchen i bäst av tre matcher. Mot Lidingö, inför en välfylld idrottshall i Hudiksvall, blev det förlust med 20–26.

Läs mer: Strand missade för mycket i första kvalmatchen

Det var en handbollsmatch som ingen i Strand kunde vara särskilt nöjd med.

– Vi måste vara mer beslutsamma i anfallsspelet. Vi spelade inte bra anfallsspel på hela matchen, ändå gör vi 20 mål. Nu har vi en tydlig taktik hur vi vill spela på bortaplan, säger Magnus Dehlin, som även lyfter fram målvaktsspelet som en del att förbättra.

– På 30 minuter senast har vi inte en målvaktsräddning, det säger sig självt att man inte vinner i handboll då.

Strands tränare Magnus Dehlin.

Underläge med 0– 1 i matcher innebär att Strand är piskat att vinna returmötet i Stockholm på lördagseftermiddagen, för att på så sätt tvinga fram en tredje och avgörande match.

På torsdagskvällen genomförde Strand det sista träningspasset inför ödesmatchen.

– Jag kan inte svara för alla, men kärntruppen är i alla fallväldigt tydlig med vad vi vill förändra från den första matchen. På det viset känns det bra, säger Dehlin och fortsätter.

– Sen gäller det att klara av att prestera på bortaplan, vilyckades ju inte prestera på hemmaplan.

Läs mer: "Märker att det är något elektriskt på träningarna"

För Magnus Dehlin och hans Strand handlar det om att leverera när det betyder som mest. Och då vill han se handling från sina spelare, i stället för bara ord.

– Nu räcker det inte med att säga att vi är redo. Nu måste vi visa att vi är tillräckligt bra. Vi har slagit ännu bättre lag än Lidingö under serien, Nacka borta till exempel. Nu har vi lärt oss det här, första matchen fick vi läsa in det.

Strandtränaren väljer även att lägga över pressen på motståndaren, som den här säsongen slutade nia som nykomling i allsvenskan.

– Vissa kanske kände press att spela på hemmaplan, för förstagången för så mycket publik. Nu är vi på bortaplan, ingen känner igen oss och alla är där för att se Lidingö hålla sig kvar. Så jag tycker inte att vi har någon press på oss alls.

Läs mer: Skytteligavinnaren Allgulander redo för allsvenskt kval

Mer läsning

Annons