Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand jagar viktiga poäng mot serietvåan: "Kan vara seriens bästa lag"

/
  • Kan Strand samla ihop styrkorna för en femte raka seger efter juluppehållet?

Vid seger i helgens tuffa bortamatch mot VästeråsIrsta kan Strand gå upp på kvalplatsen.
Men faktum är att laget i princip redan säkrat minst ett kval.
– Två poäng i helgen så är vi med bra när vi ställs mot GT Söder, säger Strands tränare Magnus Dehlin.

Annons

Toppen i division 1 norra är jämn med fyra lag inom tre poäng. Men i kampen om de allsvenska platserna handlar det egentligen bara om GT Söder och Strand.

Nacka, VästeråsIrsta, Team Stockholm och Tyresö ligger på plats ett, två, fem och sex. Alla lag är samarbetsklubbar till lag från högre divisioner och får därför inte ta steget upp i allsvenskan.

Där emellan, på plats tre och fyra, ligger GT Söder och Strand. Närmast lag att hota om en allsvensk plats är Boden som ligger tio poäng bakom Strand.

– Man måste inse att det är en kamp mellan oss och GT Söder. Vill vi ha ett bättre utgångsläge till den matchen skulle en seger borta mot VästeråsIrsta betyda mycket, säger Magnus Dehlin.

Läs mer: Strand gav aldrig tabelljumbon någon chans

21 februari ställs nämligen Strand mot GT Söder hemma i Idrottshallen, i något som blir att betrakta som en seriefinal, även om lagen inte ligger etta och tvåa i tabellen.

Magnus Dehlin försäkrar dock om att man inte går händelserna i förväg och att fokuset ligger på lördagens match i Västerås.

– Matchen mot Söder är så långt fram, nu är det här som gäller. Vi hade en oerhört lyckad helg i Norrland och där föll många av de sista pusselbitarna på plats i vårt lagbygge. Vi skapade förtroende och en stark samhörighet, det känns som vi vill ha det här nu, säger han.

Matchen mot VästeråsIrsta blir dock svår på alla möjliga vis. Laget ligger tvåa i tabellen och har en bra trupp.

– Västerås har förstärkt laget efter nyår och tittar man på deras senaste laguppställningar kan det vara det bästa laget och tuffaste matchen för oss, säger Magnus Dehlin.

Läs mer: Tunga poäng i norr: "Inte den snyggaste handbollen"

Hans egen trupp hade spelledigt förra helgen. Detta efter två tuffa veckor där laget spelade dubbelmöte två helger i följd.

– Det är tufft, det råder inget tvivel om det. Men vi la en ganska hård och tuff träningsperiod efter juluppehållet, då vi hade träningsläger. Det var lite gambling inför matcherna mot Enköping och Ceres, säger Magnus Dehlin vars Strand ändå kunde inkassera två segrar den helgen och sedan ytterligare två uppe i norr mot Boden och Strömnäs.

– Det har ju gått otroligt snabbt att få ihop fyra segrar. Det har gjort att vi kunna rycka i från lite.

Även om det råder förkylningsperioder har Magnus Dehlin, så vitt han vet än så länge, fullt lag till matchen mot VästeråsIrsta. Efter lördagens match går laget in i en liten fysperiod som börjar på måndag, för att komma redo till helgen då dubbelmöte med Tyresö och GT Söder väntar. Två lag som Strand misslyckats med att vinna över under säsongen.

– Nu har vi bra driv i gruppen och känslan är att vi tagit det till en högre nivå. Alla har hittat sin roll och del i hur det ska se ut på planen, säger Magnus Dehlin.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons