Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand har tränat hårt under uppehållet: "Behövde komma upp i högre fysisk nivå"

Höstsäsongen och julledigheten är över.
I helgen startar division 1 om för Strand – och det med dubbla hemmamatcher.
– Varje poäng kommer vara viktig under våren, säger Strandtränaren Magnus Dehlin.

Annons

6 december förlorade Strand borta mot Enköping. Det var senast laget spelade seriematch innan ett månadslångt uppehåll.

Nu är uppehållet över och direkt väntar chans till revansch. På lördag kommer Enköping till idrottshallen i Hudiksvall innan nästjumbon Ceres gästar på söndag.

– En tuff start direkt, Enköping är ett stort och fysiskt lag. Men vi spelar alltid för att vinna, säger Magnus Dehlin.

Läs mer: Strandkaptenen gjorde över 100 mål under hösten

För att kunna plocka två segrar redan i helgen har Strand tränat ordentligt under uppehållet. Först tre veckor med drygt fem träningspass i snitt, innan vecka 53 då laget körde nio träningspass, inklusive ett träningsläger på hemmaplan.

– Vi tävlar ju mycket så att man spelar två matcher på två dagar och då måste vi klara av det. I princip har vi haft helt träningsuppehåll under julafton och juldagen, men annars har vi inte haft så mycket vila, säger Magnus Dehlin som inte tror att spelarna kommer vara för nedtränade inför helgens omstart.

– Det har varit lite försäsong del två för oss. Men vi har fått hålla efter och kolla av så vi inte kör för mycket innan matcherna. Men vi behövde komma upp i en högre fysisk nivå och bli bättre mot höga försvar, säger han.

Under höstsäsongen blandade och gav Strand under vissa matcher. Visserligen blev det bara tre förluster på elva matcher, men tränare Magnus Dehlin hittade faktorer som behövde bli bättre till omstarten.

– Vi har sagt att vi ska vara bättre efter nyår, förstå varandra bättre och veta mer om varandra och därmed få ett bättre spel totalt sätt. Framför allt måste vi lyckas spela ett bättre försvarsspel då vi släppt in för mycket mål, säger han och fortsätter:

– I viss mån har det hängt ihop med ett dåligt anfallsspel, vi har inte varit tillräckligt samtränade i de sammanhangen.

Läs mer: Tabellen i division 1 norra

Tittar man på tabellen inför serieomstarten ligger Strand på femteplats. Men i kampen om avancemang har man just nu bara GT Söder framför sig. Nacka, VästeråsIrsta och Team Stockholm är nämligen samarbetsklubbar som inte kan ta steget upp. Inte så länge man inte bryter samarbetet med huvudföreningen innan säsongen är över.

Efter helgens två matcher väntar ett nytt veckoslut med dubbla matcher, den gången mot Boden och Strömnäs.

– Då får vi en tuff resa i Norrland och efter den helgen har vi redan spelat fyra av elva matcher under våren, så då får vi ett litet kvitto på hur vi ligger till, säger Magnus Dehlin.

Mer läsning

Annons