Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skytteligavinnaren Allgulander redo för allsvenskt kval: "Vi måste förbättra oss"

/

Hon vann skytteligan överlägset med sina 204 mål.
Men nu kräver Maja Allgulander skärpning inför det allsvenska kvalet.
– Vi måste förbättra oss på alla positioner, säger Strands lagkapten och mittsexa.

Annons

Strand avslutade seriespelet i division 1 norra med att kryssa på hemmaplan mot Team Stockholm med 23–23. Men det var inget positivt formbesked och inom en snar framtid väntar betydligt tuffare motstånd.

I dagsläget pekar mycket på att det blir allsvenska Lidingö som väntar i kvalet som avgörs i bäst av tre matcher. Den första matchen spelas i Hudiksvall den 28 mars.

– I dag var det fruktansvärt dåligt. Först och främst hade vi för många tekniska fel. Men sen kändes det även som vi redan trodde att det var klart. Jag vet inte. Det var inte taggat på alla platser, säger Maja Allgulander.

Och fortsätter:

– Vi måste kunna prestera så det finns bra saker att ta med sig. Det är en besvikelse efter den här helgen. Vi kan inte spela så här i ett allsvenskt kval. Då får vi storpisk. Vi måste förbättra oss på alla positioner

LÄS MER: Många tekniska fel fällde kvalklara Strand: "Jag kan inte vara alltför negativ"

Strand inledde helgen med en uddamålsförlust mot Nacka med 32–33. Mot Team Stockholm såg det ändå stabilt och bra ut till en början med 13–10 efter den första halvleken. Men sedan upprepade sig syndromet från i lördags.

Tränaren Magnus Dehlin tröttnade när 14–18 lyste på resultattavlan. Och det blev också bättre efter hand. Och Dehlin är medveten om att Strand måste höja sig inför kvalet.

– Otroligt mycket, men vi har en betydligt högre nivå. I början körde vi över dom fullständigt.

LÄS MER: Maja Allgulander nobbar inviterna från storklubbarna: "Jag kör vidare"

Redan förra säsongen dominerade Maja Allgulander och tog hem skytteligan när Strand ramlande ur allsvenskan. Och det var ingen större överraskning att 24-åringen även denna säsong skulle hamna i topp.

– Det är klart att Maja blir viktig. Hon kommer att göra sina mål även i ett kval. Men samtidigt är det viktigt att vi producerar över hela linjen, säger Dehlin som nu får rikta in sig på att kartlägga de kommande motståndarna.

Maja Allgulander stannade på totalt 204 mål på 22 matcher.

– Min uppgift på planen är att göra mål. Det har jag lyckats med i alla fall. Men det blev inte tillräckligt många i dag för en vinst. Jag får hem och slicka såren inför kvalet och träna hårdare så att vi har någonting där och göra, säger hon.

Vad ger du er för chanser?

– Jag vet vad vi kan när vi väl spelar bra. Men det vi måste fokusera på nu är att hålla rätt nivå i 60 minuter.

Mer läsning

Annons