Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nygårds redo för dubbelfajt i norr

/
  • Strands Elin Nygårds har börjat göra fler mål från sin kant.

Strand hänger i och nosar på allsvenskan.
Med ett spel som passar perfekt för energiliraren Elin Nygårds.
– Vi får lägen som motståndaren inte ens fattar hur vi hittar. Det är inte lika mycket slugger som förra säsongen, säger hon.

Annons

Säsongen i allsvenskan blev jobbig på många sätt för Strand som rätt snabbt fick finna sig i en roll som seriens slagpåse. Nu är läget annorlunda och laget ligger med som trea i tabellen och skuggar GT Söder på kvalplats till allsvenskan.

– Vi är på rätt spår men jag vågar inte säga om vi kommer vara ett lag som ska slåss om en plats i allsvenskan. Vi har ett ungt lag som man inte ska lägga för stor press på. Vi får se var det bär. Blir det allsvenskan så är det bara kul. Jag tycker det är en bedrift bara att vi ligger där vi gör nu, säger Elin Nygårds, som gillar att vara på den vinnande sidan igen.

LÄS MER: Hårdkörning under uppehållet ska ge effekt på längre sikt

– Det är skönt att åka runt och vinna fler matcher, jag hatar att förlora så förra säsongen var tuff mentalt.

Men även spelmässigt så trivs hon betydligt bättre den här säsongen där Strand hittat en stil som inte går ut på att bara gå på skott, utan variera sig mer och använda hela banan.

– Vi hittar lägen som motståndaren inte fattar att vi får, det är mer teknisk handboll, och det gillar jag, säger Elin Nygårds.

LÄS MER: "Måste bli bättre på bortaplan"

I helgen så väntar matcher både på lördag och söndag då Strand åker på norrlandsturné. Boden är först ut följt av Strömnäs. Två lag som man bör slå om man ska haka på i topp.

– Det ska väl vara matcher vi ska vinna om vi ska vara med. Men det är en lång resa dit och vi spelar två matcher på rad, så det är inte optimala förutsättningar, säger Elin Nygårds.

Hur lägger ni upp resan?

– Vi åker på fredag kväll och sover i Umeå. Sedan åker vi vidare till Boden på lördag. Det gäller att hålla humöret uppe bara och inte slappna av för mycket på vägen upp. Många har skolböckerna med sig så man håller sig alert.

TABELL & RESULTAT: Så är läget i division 1

Boden och Strömnäs är inga topplag. Hur är klassen på serien tycker du?

– Det är full huggning i alla matcher, det går inte att slappna av alls för det är inga stora glapp mellan lagen.

Din egen klass då. Är formen bra?

– Jag har hamnat på min bästa position nu, på kanten. Förra året blev det en del som niometersspelare och det är inte riktigt min grej. Sen har jag en mer central roll i försvaret som jag också gillar.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons