Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyförvärvet i gång med rehab: "Jag går och gör tåhävningar"

/
  • Linnéa Sundström anslöt till Strand från Arbrå inför säsongen. Men nu är det rehab som gäller ett bra tag framöver.

Hon värvades från Arbrå till Strand sent på försäsongen.
Efter tre matcher och en operation är det rehab som gäller för Linnéa Sundström.
– Jag går och gör tåhävningar nu, säger högersexan som hoppas vara tillbaka i slutet av januari.

Annons

Linnéa Sundström hade problem med vaden till och från i tre år nu. Därför var hon tveksam till en övergång till Strand inför årets säsong.

– Jag visste ju att jag skulle opereras så jag funderade om jag skulle gå till Strand bara för att kunna spela en månad och sen vara borta igen. I fjol spelade jag bara sex matcher med Arbrå, säger 18-åringen som ändå valde att ta steget till division 1.

Läs mer: Veteranen hyllar publiken efter segern

Ett steg hon inte ångrar i efterhand, även om hon bara varit med i tre matcher än så länge.

– Jag har kommit in bra i laget och alla är snälla och tar hand om mig. Det har gått bra så här långt, med tanke på att jag kom så nära inpå säsongen började, säger hon.

Varför anslöt du så sent på försäsongen?

– Jag blev erbjuden att vara med och träna redan i början av sommaren, men jag var ganska insnöad och hemmakär. Men sen tänkte jag att jag provar väl så får vi se, och jag trivdes så då stannade jag.

Men nu är det vila som gäller. Lördagens bortamatch mot topplaget GT Söder är bara en i raden av matcher Linnéa Sundström missar.

För tre veckor sedan opererades hon och nu väntar rehab fram till slutet av januari. Vad som egentligen är problemet med vaden vet hon knappt själv.

– Det är lite diffust, men det har kommit av att jag tränat för mycket och då svällde muskeln upp också hänger inte muskelhinnan med. Nu kör jag rehab, går och gör tåhävningar.

Läs mer: Skadeproblemen lättar för Strand

Steget från division 2 till division 1 är stort. För Linnéa Sundström har det inneburit en annan syn på handbollen, än den hon var van vid i Arbrå.

– Man spelar på olika nivåer och det är olika inställningar och nästan allting är olika, säger hon.

Även om hon går på handbollsgymnasiet i Bollnäs och hela tiden spelat i moderklubben Arbrå kände hon inte många av sina nya lagkamrater i Strand.

– Jag och Mathilda (Johannesson) går i samma klass så henne känner jag, sedan kände jag Elin (Nygårds) eftersom vi bor i Röste båda två. Jag visste lite vilka de andra var.

Läs mer: Tabellen i division 1 norra

Hennes före detta lagkamrater i Arbrå ångar just nu på med full kraft i division 2. Linnéa Sundström tror att laget kommer kunna ta steget upp i ettan.

– Ja, det tror jag verkligen. Det var ju nära förra säsongen och jag var ju med och vet att de tränat hårt så jag tror de går upp.

Då blir ni motståndare nästa år, om inte ni går upp i allsvenskan.

– Haha, ja det blir kul om det skulle bli så.

Lördagens match mot GT Söder är ett uppskjutet möte lagen emellan då matchen egentligen skulle ha spelats 24 oktober. Då sköts matchen upp på grund av högskoleprovet.

Mer läsning

Annons