Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpande Strand tog tunga poäng i norr: "Inte den snyggaste handbollen"

/

Strand var inställd på en tuff bortamatch mot Boden.
Precis så blev det också.
Men Elin Nygårds kunde andas ut – till slut.
– Vilken kämpaseger av oss, säger sexmålsskytten.

Annons

När de båda lagen möttes i Hudiksvall vann Strand med åtta bollar. Men Magnus Dehlin lät sig inte luras av den klara segern utan var förvarnad om vad som väntade på bortaplan i Norrbotten.

– Det var kalkylerat som en högriskmatch från början. Boden är ett bra lag och vi hade klart för oss att det skulle bli jobbigt. GT/Söder som är en av våra värsta konkurrenter i serien åkte på pisk här uppe, säger Strandtränaren.

LÄS MER: Elin Nygårds redo för dubbelfajt i norr

När slutsignalen ljöd visade resultattavlan 25–27 och det betyder fördel Strand. Det var också precis lika jämnt som siffrorna visar. Avgörandet kom inte förrän i två minuter återstod när Elin Nygårds fastställde slutresultatet med det sista av hennes totalt sex mål under matchen.

– Hon gjorde en jättebra match. Framför allt när det skulle avgöras kände vi att hon hade ett övertag på målvakten från sin kant, säger Dehlin.

Elin Nygårds säger:

– Milicia (Kostic, Strands målvakt. reds.anm) sa på uppvärmningen att jag skulle skjuta mycket i mellanhöjd. I början brände jag några lägen. Men sedan satte jag allt på exakt samma ställe. Deras målvakt blev nog lite ställd.

Inledningen efter uppehållet har varit bra för Strand med två segrar på hemmaplan förra helgen. Men i paus – och underläge med 11–12 – var mungiporna inte direkt uppåt inne i omklädningsrummet.

– Alla var lite nere. "Tunna" (Magnus Dehlin) skällde lite. Jag skällde. Och Maja (Allgulander) skällde. Men sen bet vi i hop. Vi visade en jäkla bra attityd och att det inte är slut innan alla 60 minuter är spelade, säger Elin Nygårds.

Hemmalaget ledde med 21–19 när mindre än 15 minuter återstod av matchen.

Framför allt hade Strand problem att få stopp på vänsternian Johanna Widgren som svarade för totalt nio mål.

Men Magnus Dehlin var trots allt inte speciellt orolig

– Min upplevelse sedan tidigare är att Boden brukar tappa sista tio. VI hade också klart för oss att om vi gjorde ett bra jobb och låg på mycket i kontringsspelet och spelade fysiskt bakåt skulle de inte klara orka i 60 minuter.

Och tränaren fick rätt.

Strand behövde inte vänta särskilt länge för att inkassera ännu en tvåpoängare

– Det var inte den snyggaste handbollen och inte den bästa insatsen. Men det var en otroligt bra seger, säger Dehlin.

Att den betyder mycket för playoff-jagande Strand råder det inga tvivel om.

– Jag tror att vi hurrade säkert fyra gånger innan vi satte oss i bussen, säger Elin Nygårds.

Strand bortaturné i norr fortsätter när tabelljumbon Strömnäs från Piteå väntar på söndag.

– Nu ska vi käka och sova. Vi har redan börjat uppladdningen inför matchen. Det gäller att vi går in och gör samma arbetsinsats igen, säger Dehlin.

LÄS MER: Tufft i första halvlek mot nästjumbon: "Långt väg kvar till allsvenskt spel"

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons