Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedda Forsberg byter hälsingeklubb igen – klar för konkurrenten: "Känns jättebra"

Glädjen till handbollen försvann. Men nu är Hedda Forsberg beredd att satsa för fullt i Strands färger igen. – Nu har jag både motivation och tid igen för jobbet, säger nyförvärvet som debuterar redan i helgen.

Annons

Hösten 2013 lämnade Hedda Forsberg Arbrå för Strand från Hudiksvall. Det blev totalt två säsonger i klubben med bland annat spel i allsvenskan.

Sedan blev det Arbrå igen.

– Jag var ganska less sista säsongen i Strand, faktiskt. Då hade jag ingen motivation alls. Men jag ville inte sluta helt och Arbrå blev alternativet.

– Förra säsongen jobbade jag också varannan helg och spelade alla bortamatcher samt någon hemmamatch. Och tränade lite grand.

Inför årets säsong var det länge osäkert om det skulle bli handboll alls för 21-åringen. Men för bara tre veckor sedan hon kom på andra tankar.

– Jag har inte varit med något lag under försäsongen. Jag pratade lite med Johan Allgulander i Strand under sommaren. Sedan hörde jag av mig till "Tunna" (Magnus Dehlin, tränare) och frågade om jag fick komma på en träning. Och sedan har det bara flutit på.

Nu ser hon fram emot återkomsten till Strand och räknar med en full satsning på handbollen med Strand som kvalade till allsvenskan förra säsongen.

– Det känns jättekul. Jag kommer att vara ledig på helgerna så att jag kan spela matcher, säger Hedda som till vardags jobbar på Granngården i Bollnäs.

– Strand är en jättebra klubb, verkligen. Allt från styrelse till tränare och framför allt bra spelare.

LÄS MER: Ny cup på hemmaplan ska stärka Strands försäsong: "Seriestarten ligger så sent"

Så här såg det ut när Hedda Forsberg skrev på Strand hösten 2013. Nu återförenas hon igen med tränaren Magnus Dehlin.

Värvningen höjer också temperaturen ytterligare mellan de två seriekonkurrenterna i division 1 – Strand och Arbrå. Och redan till helgen blir det debut för Forsberg när Strand arrangerar en cup på hemmaplan under tre dagar.

– Jag har bara tränat tre gånger och vi får se hur tajmingen är.

Tränaren Magnus Dehlin gör ingen hemlighet av att Forsbergs återkomst betyder att hans lag är bättre rustat inför säsongen.

– Det är klart att vi är glada. Det är ett jättebra nyförvärv som vi kommer ha stor nytta av. Nu får vi också en bred uppställning på nio meter att jobba med.

Hur viktig är helgens turnering för Strand?

– Vi fick många spelare sjuka när vi var till Skövde och spelade. Därför är det här chansen vi får att spela ihop laget och truppen inför seriestarten. Det krävs att det blir något bra av det här.

Hur stor är chansen att vi får se två hälsingelag i final på söndag?

– Arbrå är obesegrat på försäsongen och sopade hem en turnering i Örebro med buller och bång. Jag vet inte hur bra de är. Men helt omöjligt är det väl inte, säger Magnus Dehlin.

FAKTA: BL INFO cup

Grupp A: Strands IF, Uppsala HK, IK Bolton och Nordmalings IF.

Grupp B: Enköpings HF, Arbrå HK, IFK Tumba HK och Härnösands HK

Mer läsning

Annons