Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse i Strand efter chockförlusten

/

Först tappade Strand spelet och sedan två poäng.
Tränaren Magnus Dehlin skrädde inte med orden efter nederlaget.
– Det är klart att jag är irriterad över att förlora mot ett farmarlag, säger han.

Annons

Strand kom till matchen med ett gott självförtroende som obesegrade serieledare efter fyra omgångar. Men den sviten fick ett abrupt slut mot Tyresö som vann med 26–25.

Mest besviken av alla – tränaren Magnus Dehlin:

– Bedrövligt! Det är jättedåligt. Men samtidigt fanns inte kraften när vi inte har några skyttar. Vi spelade bara på genombrott och till slut blev det alldeles för enkelt, säger han.

Läs mer: Skadorna som kan störa Strand

Mathilda Larsson med både känningar i knät och en stukad fot fanns inte med planen. Ett annat frågetecken inför matchen var Matilda Johannesson som kom till spel. Men halvskadad kunde hon inte göra sig själv rättvisa och med bara ett mål som facit.

– Det är klart att Mathilda Larsson saknas väldigt mycket. Men henne i laget är jag säker att vi hade vunnit matchen. Nu fick vi gå hårt på ett antal personer och till slut så orkade vi inte riktigt.

Strand såg ändå ut att vara på väg mot en seger. Ett ryck och tre mål i tur och ordning av Louise Wallmo, Elin Nygårds och Anna Jacobsson, på straff, gjorde ställningen till 23–20 med knappa kvarten kvar att spela.

Men ledningen förvandlades snabbt – efter fem raka hemmamål – till ett nytt underläge. Och det spelade ingen roll att Anna Jacobsson reducerade i matchens slutsekunder.

Strand hann aldrig i kapp.

– Jag tycker vi uppträder ganska orutinerat. Vi byter vårt eget spel till ett sämre alternativ. De får bara göra skitmål på slutet, säger Magnus Dehlin.

Hur besviken är du?

– Det är klart att jag är irriterad över att förlora mot ett farmarlag på bortaplan som inte är så bra heller. Vi har också för många dåliga avslut och för många tekniska fel. Men framför allt ett för dåligt försvarsspel matchen igenom.

Läs mer: Sekunddrama för Strand

Maja Allgulander blev bästa målskytt med tio mål. Men inte ens det hjälpte och förlusten var en stor missräkning för toppkrigande Strand.

– De är andra matchen i rad som vi tappar poäng alldeles i onödan och ger de andra lagen fördel. Det är tur att det är två veckor till nästa match så att vi får slicka såren och komma igen, säger Magnus Dehin.

Läs mer: Tabellen i division 1 norra

Mer läsning

Annons