Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrå spelade ut seriejumbon

Serieledaren mot seriejumbon.
Då satte Arbrå gasen i botten och körde över Forsbacka.
– Alltid skönt att göra många mål, säger Petra Jönsson som blev målbäst med sina elva fullträffar.

Annons

Att Forsbacka skulle lyckas rubba Arbrå var det nog inte många som trodde på förhand. Hemmalaget hängde med målmässigt i fem minuter, sedan stack Arbrå i från rejält.

Ett imponerande ryck från 9–5 till 29–9 gjorde att Arbrå till slut kunde vinna med 38–15. Och därmed också säkra sjätte raka segern den här säsongen.

– Vi var helt klart bättre än dom, inget snack om det. Första sju minuterna hängde dom med, sedan var det bara att fortsätta springa för vår del, säger Petra Jönsson.

Läs mer: Så gick det för Alfta hemma mot Åkersberga

Den 22-årige målskytten visade verkligen vägen i första halvlek då hon gjorde nio av lagets 19 mål. I andra halvlek stannade hon på två fullträffar.

– Jag spelade non-stop i första halvlek, men vilade lite i andra. Då fick andra kliva fram och det var roligt att se att målskyttet blev utspritt på hela laget och de yngre klev fram. Det är i såna här matcher dom ska kliva fram så det var helt klart rätt att matcha dom, säger Petra Jönsson.

Exempelvis gjorde nyss fyllda 17-åringen Emma Persson sex mål.

Borlänge skuggar Arbrå i tabellen med fem segrar på sex matcher. På lördagen vann Borlänge med 29–16 mot Jakobsberg, laget Arbrå ställs mot på hemmaplan i nästa omgång.

Läs mer: Tabellen i division 2 östsvenska norra

Petra Jönsson tror och hoppas att segersviten kan förlängas då. Laget har ju ett tydligt mål att vinna serien, och nog är man på god väg redan nu.

– Vi har tränat bra för det under försäsongen och säsongen. Vi har fått ihop gänget bra också, det har varit lite halvknackigt de tre senaste säsongerna med många spelare som försvunnit, men nu har vi fått börja om bra från grunden igen, säger hon.

Mer läsning

Annons