Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta hetast i derbyt

/

Alftas tjejer fortsätter att övertyga i handbollstvåan.
I det heta derbyt på hemmagolv mot Arbrå kunde Alfta rättvist vinna med 24–20 (14–8) och därmed också ta sin fjärde raka seger i seriespelet.

Annons

– Det här var ju en derbymatch och då blir det en speciell karaktär på matchen. Men jag tycker vi kontrollerade matchen och vi var aldrig hotade, sa Alftas tränare Robert Karlström.

Det blev ett underhållande derby där Alfta hela tiden låg före i målprotokollet och också hade kontroll på händelserna. Arbrå var också giftiga i sina omställningar men Alfta var det både skickligare och effektivare i avsluten.

Efter dryga 20 minuters spel fick Arbrås målvakt Lina Landin rött kort sedan hon försökt bryta ett långt utkast utanför sin målgård där hon kolliderade med en Alftaspelare.

– Där blev vi riktigt skärrade när Lina fick rött kort. Men Annika Nordlund som fick hoppa in i målet gjorde en riktigt bra match, sa Arbrås tränare Helen Svedberg.

Arbrå försökte komma ikapp men Alfta kunde gå till en trygg pausledning med 14–8.

I den andra halvleken kom Arbrå tillbaka men trots att laget vann halvleken med 12–10 så kunde de inte hota Alfa som kunde vinna med fyra bollar 24–20.

– Vi gör en riktigt bra andra halvlek där våra riktigt unga tjejer kämpar hela vägen. En riktigt bra kollektiv insats i andra halvlek av tjejerna, sa Helen Svedberg.

Mer läsning

Annons