Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hancikova tog guldet – Engström trea

Alfta-Ösa dominerade i damernas SM-sprint i skidorientering. Snabbast var Hana Hancikova, som hade svårt att hålla tillbaka tårarna efter loppet.
– Den här medaljen är väldigt speciell för mig, säger hon.

För drygt en vecka sedan gick pojkvännen Erik Rosts pappa bort. En person som har varit viktig för Hana Hancikova. När hon korsade mållinjen som guldmedaljör efter ett i SM-sprinten i skidorientering tog känslorna över.

– Jag körde för Anders. Han har alltid varit med och vallat och stöttat. I dag vallade vi själva, och det kändes ledsamt. Men jag försökte att samla ihop mig och koncentrera mig, och sedan bara åka fort, säger guldmedaljören som inte alls var säker på om hon hade en ledande tid på väg in på upploppet eller inte:

– Nej, det blåste så mycket så att jag hörde ingenting från speakern.

Och SM-guldet tillägnade hon sin sambos pappa, Anders Johansson.

– Den här medaljen är väldigt speciell för mig. Jag tror han såg mig åka från himlen idag, säger Hana Hancikova efter segerloppet.

Bakom Hancikova tog klubbkamraten och VM-guldmedaljören på långdistans från förra veckan Josefine Engström sig in på bronsplats, bara fyra sekunder efter IFK Moras Magdalena Olsson.

Där bakom på fjärdeplatsen körde förra helgens världsmästarinna på distansen, Tove Alexandersson in på en fjärdeplats efter några små missar.

– Ja, det blev några missar när jag genade. Det var löst i snön i dag, konstaterade Alexandersson som ändå inte misströstade, utan kan se tillbaka på en fin säsong med bland annat VM-guld. I morgon kör hon säsongens sista tävling innan det är dags för sommarsäsongen.

– Jag ska köra hårt i morgon, sedan är det fokus på orienteringssäsongen, förklarade Alexandersson.