Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Han vill ju inget hellre än att vara med där ute"

Ny lagkamrat, ny förstakedja och ny seger. Men lagkompisarna saknar ryggskadade Henrik Zetterberg.

– Jag lider med honom, då jag vet hur mycket han sett fram emot detta. Han vill ju ingen hellre än att vara med där ute på isen, säger Gustav Nyquist, klubbkompis i Detroit Red Wings och rumskompis med Zäta i OS-byn.

Nyquist kom sent in i truppen, som ersättare för en annan skadad lagkamrat, Johan Franzén. Och i Tre Kronor har den 24-årige skåningen aldrig tidigare spelat.

– Det är klart att Henrik betyder mycket för mig personligen, men jag känner att han betyder mycket för hela laget, fortsätter Nyquist.
Hur länge Zetterberg stannar i OS-staden Sotji är inte klart i skrivande stund.

– Så än är han ju kvar med laget. Men för oss är det vara att gå vidare, säger Gustav Nyquist.

Den inställningen, att anpassa sig till den nya situationen och titta framåt var också den allmänna meningen efter den bitvis jämna och spännande matchen mot Schweiz, där ett sent mål av landslagets äldste och mest rutinerade, Daniel Alfredsson.

– Det finns inget annat att göra. Det är som det är med Henkes skada. Synd, men det får inte förändra hur vi spelar och går vidare den här turneringen. Vi spelare vet vad som gäller och försöker att inte älta den här skadan hela tiden, utan det är nog mer ni (i media) som vill fortsätta koncentrera er på den saken ...

Steen fortsätter:

– Patrik Berglund som klev in som ny center i vår kedja är stor, stark och duktig att hålla i pucken. Vi känner förstås varandra (lagkompisar i St Louis Blues) och själv försöker jag göra det som behövs.
Berglund själv var mer fåordig:

– Ja, jag har fått en ny roll, eller kommit in i en ny kedja, men jag är ingen Zäta!

– Det är bara att göra så gott man kan och vi är ett bra lag, som fortsätter jobba på. Första perioden såg det väl inget vidare ut i den här matchen, men sedan gnuggar vi på och i andra och tredje tycker jag spelvändningarna satt bättre och det gick också bättre att trycka fast motståndarna, säger den långe center, som i fjol tillbringade delar av säsongen i allsvenska Västerås.