Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill ha fler ramper

En ramp framför entrén till SMK Hälsinges klubblokal har betytt att rullstolsburne Stefan Sundin kan återuppta sitt engagemang i motorsportlivet. Till de föreningar som inte tycker sig ha råd att anpassa sina lokaler har han ett tips:

– Sök fondpengar!

När Stefan Sundin, 47, blev rullstolsburen för tio år sedan miste han möjligheten att delta i motorklubbens verksamhet. Dt fanns ingen handikappramp in till lokalerna.

– Motorsporten har varit mitt hela liv, så det har känts jättejobbigt, säger han.

För tre år sedan när klubben flyttade till Ullsätersvägen började man däremot att fundera på hur situationen skulle lösas för Stefan Sundin och andra funktionshindrade med motorintresse.

Sedan dess har klubben lagt 80 000 kronor på handikappanpassning. Pengar de fick ihop genom att söka bidrag.

– Våra tisdagsmötens devis är "Kom som du är". Det ska vara enkelt att delta, så därför ville vi vara snabba med att göra det tillgängligt för alla. Vi bestämde oss för att söka fondpengar, säger Rickard Thulin, ordförande i SMK Hälsinge.

Han anser att det finns stora möjligheter för föreningar som inte tycker sig ha råd att hitta finansiering den vägen. För Stefan Sundin har insatsen varit ovärderlig.

– Det kan verka som en småsak att fixa det här, men för mig betyder det mycket att jag nu kan vara med och dricka kaffe och snacka lite skit, som alla andra.