Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill få fler att skippa alkoholförsäljningen – sponsrar för alla som antar utmaningen

Samuel Persson från SP Öppna landskap vill uppmärksamma nykterheten och de företag som väljer att inte sälja alkohol under School's out. Han går in och sponsrar festivalen med 1 000 kronor per företag som antar Den stora utmaningen.

– Jag har funderat ett par år på vad jag skulle kunna göra för att stötta. Jag känner stark för nykterhet och drogfrihet och vill bidra, säger han.

I Den stora utmaningen uppmanas Söderhamnsföretag att inte sälja alkohol under School's out den 10 juni. Utmaningen har växt för varje år och hittills har sju företag antagit årets utmaning.

Läs också: Fler företag än i fjol stoppar alkoholförsäljning under School's out: "Det sänder bra signaler"

– Jag har ju ingen restaurang själv så jag kan inte vara med i utmaningen, men det här är mitt sätt att stödja den, säger Samuel Persson.

Nykterhet är något som är viktigt för Samuel Persson. Han berättar att hans mor och far hade fosterplaceringar hemma hos sig när han var ung, och att han sett att många problem har sin grund i alkohol och droger.

– Jag vill att de här frågorna ska uppmärksammas så att fler tar tag i det och ställer upp, säger han.

Läs också: "Utan broms skulle jag flyga till månen"

Samuel Persson tycker att hela School's out-konceptet är bra och han vill visa för sina barn och andra ungdomar att det går bra att ha kul utan alkohol.

– Mina barn blir också tonåringar snart och jag vill att det här ska fortsätta att finnas, säger han.

Se också: TV: Minns du School's out 2015?

Se även: Tung hiphop och maxad house till School's out

Se även: Danny Saucedo presenteras som årets första bokning

Se även: School's out släpper nya artister – har gjort succé på Youtube

Se även: Mellofinalisten Lisa Ajax klar för årets School's out