Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han styr mot full pott

I helgen kör Patrik Flodin, Ilsbo, sista SM-deltävlingen i rallycross innan den avslutande finalen på Solvalla.
Viktiga poäng står på spel.
– Jag måste försöka ta full poäng, säger han.

Förutsättningarna är glasklara. Patrik Flodin parkerar just nu på fjärdeplats i SM-tabellen i Supercar Lites-klassen i rallycross-SM. Med bara två poäng upp till trean Linus Leise, men hela 19 poäng upp till ledaren Kevin Hansen, krävs ännu en topplacering i helgen.

Den näst sista deltävlingen körs på Ring Knutstorp, årets andra SM-tävling på banan. I tävlingen i våras slutade Patrik Flodin sexa efter en märklig tävlingsdag.

Då gick han obesegrad genom alla kvalheat, men när det väl var dags för finalen gick allt fel.

– Jag körde bra på banan i våras, men kolliderade med en bil i finalen och fick i princip avbryta, säger Patrik Flodin.

Han hoppas dock kunna upprepa den fina körningen i fredagens kvalomgångar.

– Tyvärr har vi inte kvar samma inställningar på bilen som när vi var där sist. Bilen har uppdaterats med nya stötdämpare och lite andra saker men vi har varit ute och provat bilen på träning och hoppas att de nya inställningarna ska fungera bra.

Hur mycket hjälper det att du redan kört på banan en gång i år?

– Kanske hjälper det lite grann, men det har ju alla gjort också så det är ingen fördel så.

SM-serien har haft uppehåll sedan slutet av juni och under uppehållet var Patrik Flodin i Höljes och körde sin första VM-tävling i rallycross. Sedan dess har fokus och förberedelser legat på helgens tävling i Knutstorp.

Målet är att försöka knappa in på toppförarna i tabellen.

– Jag måste försöka gå för full pott och hoppas att de framför inte placerar sig så bra. Men som vanligt går det inte att ha någon speciell taktik, förutom att försöka undvika kollisioner, säger Patrik Flodin.