Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ska fixa Arenan

För två veckor sedan började Henrik Bruveris jobba åt Ljusdals Mekanföretag. Och 8-10 timmar i veckan av sin halvtidstjänst ska han ägna åt Arenaprojektet – evenemangshallsbygget på Östernäsområdet. Om det blir någon hall vet han inte med bestämdhet ännu, men målsättningen är det och i september ska han vara klar med sitt prospekt

Så här gör vi: Ja, Henrik Bruveris har redan vägen utstakad mot den evenemangshall som planeras på Östernäsområdet. Det var Ljusdals Mekanföretag som i ett tidigt skede bestämde sig för att göra en förstudie när det gällde hallbygge i Ljusdal och när ingen annan fortsatte så har nu mekanföretagen bestämt sig för att göra det. Man har, från och med 1 maj, anställt Henrik Bruveris på halvtid och i hans tjänst ingår också att vara projektledare just för hallbygget.
"Vi satsar på en övertryckshall, 180 x 95 meter. Det vill säga den som benämnts "mellanhallen" och som inrymmer en fullstor bandyplan samt en yta, 50 x 95 meter där man, bland annat, kan lägga konstgräs och nyttja till fotbollsspel."
"Den hallen kostar 67 miljoner kronor, målet är att greja ett aktiekapital på 10 miljoner kronor och att låna 57 miljoner. "
" Det är Östernäs som gäller. "
Och för närvarande jobbar Henrik Bruveris som bäst på att få ihop ett Arenanätverk under de fem huvudrubrikerna Konstruktion, Event, Ekonomi/Finans, Försäljning, Information/Opinion. Och redan i dag finns det intressanta namn under flera av rubrikerna.