Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han ser ljuset i skademörkret

Johan Rönström fick ett allvarligt diskbråck i ländryggen.
En operation blev räddningen – och nu siktar han på en nystart med förhoppningsvis Jämtland Basket.
– Målet är att spela nästa säsong, absolut, säger 24-åringen från Söderhamn.

Det har snart gått nästan ett år sedan Johan Rönström senast spelade en basketmatch. Då fanns han med i det svenska laget i Universiaden, även kallat student-OS, i Ryssland.

Men efter att ha krigat sig igenom en hel säsong med smärtor i ryggen fanns det inte längre någon återvändo.

För sju veckor sedan lade han sig på operationsbordet.

Det gör att han nu kan se slutet på skadeeländet.

– Det känns faktiskt jättebra: Jag har inte varit så här smärtfri på över ett år. Nu är det kul att träna igen, säger Johan Rönström.

På frågan hur det har varit att genomlida en säsong utan att spela en enda match svarar han:

– Det har varit ett tufft och trist år med mycket rehab, men jag har hållit humöret uppe bra. Jag har på alla sätt och vis försökt få till ryggen utan att operera, men det gick inte vägen och då blev det så efter säsongen.

Hur ser framtiden ut på basketplanen?

– Målet är att spela nästa säsong, absolut. Nu känns det också så pass bra och det är jag ganska övertygad om att det kommer att ske.

Just nu är han kontraktslös efter några säsonger i basketligan med Jämtland från Östersund. Och det är också i just den klubben under nye coachen Torbjörn Gherkes ledning som Johan Rönström helst ser en fortsättning med – även om han inte tar något för givet.

– Det lutar åt det. Men när det kommer till kritan handlar det i första hand om att bli frisk. De tar inga beslut eller skriver något kontrakt innan dess.

Den 1 augusti inleder Jämtland försäsongsträningen.