Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han prisas för sina foton

Bollnäsfotografens "regnbild" tog hem förstapriset i en av klasserna i årets foto-SM.

Riksfotoutställningen betraktas av många som fotografernas SM och tävlingen är öppen för medlemmar i Riksförbundet Svensk Fotografi.

I klassen Digitalsalongen hade 293 fotografer lämnat in 1100 bilder. Till slut stod det klart att Tommy Stokka, ordförande i Bollnäs fotoklubb, tilldelats kategorins högsta utmärkelse, "Silverplaketten".

– Detta är den finaste utmärkelsen jag fått så långt. Nu ska det bli extra roligt att åka till Stockholm i maj och motta plaketten, säger Tommy Stokka, som i förra årets tävling tilldelades en bronsplakett och ett diplom.

Bilden som han vann med är tagen i en kohage vid Stavangers kust i Norge och det är sonen Marius som fick vara med som statist.

– Tanken var att den skulle vara i färg. Dock hade jag fel inställning på kameran och bilden blev fullständigt överexponerad. Men jag gjorde om den till svartvitt och räddade så mycket jag kunde, vilket nu visat sig vara ett lyckokast.

Bollnäs fotoklubb uppmuntrar sina medlemmar att delta i fototävlingar och har hittills nått fina resultat.

– Vågar man ta steget och visa upp sina foton och då får konstruktiv kritik tillbaka växer man som fotograf. Att få en bild bedömd av en jury är alltid lärorikt, man hör hur de tänker om bildens komposition, innehåll och budskap.

I år firar Bollnäs fotoklubb 70 år. Inför 75-årsjubileet, år 2019, planerar föreningen att arrangera SM i foto i Bollnäs.