Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hån mot väljare och ungdomar

För en tid sedan flyttade jag till Bollnäs för att börja jobba inom kommunen. Jag flyttade över halva landet, lämnade vänner, släkt och hela den sociala bas jag stod på. Varför?

Jo, för att jag i Bollnäs fått bilden av en ambitiös och satsande kommun. En kommun som verkligen ville något, hade framtidsvisioner. Det talades om Campus Gärdet, om nya fräscha lokaler till skolorna. Till kommunvalet förra hösten var jag mycket aktiv, frågade politikerna vad de ville göra med skolan. Alla sade sig vilja satsa.

Men det hände ingenting. Efter valet lades alla förslag i malpåse. I stället för satsning blev det nedskärningar. Nu talar man – återigen – om nedskärningar inom skolans värld.

Jag känner mig lurad. Utsatt för bedrägeri och rena lögner.

Vilken vision för framtiden har Bollnäs kommunpolitiker? Finns det ens visioner?

Jag vet att jag inte vill arbeta och bo i en kommun som inte satsar på utbildningen. Jag vill inte slå mig till ro, bilda familj, skaffa barn, bli kvar och vara skattebetalare här om inte våra politiker satsar på de ungas framtid. Och jag kan garantera att jag aldrig kommer rekommendera någon att söka sig hit så länge den utbildningsfientliga linje som nu förs får fortsätta.

För att en kommun ska fortsätta vara livskraftig, måste utbildningen få vara viktig. Som det är nu är den låga skatten viktigare för kommunen än skolans kvalitet. Det är hån mot både våra ungdomar och oss väljare.

Bedragen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel