Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hån mot äldre stänga matsal

Matsalen på Gyllengården i Edsbyn stängs från och med vecka 38.

Varför ska det sparas pengar på äldre och andra behövande som nu går till matsalen på Gyllengården och äter en god och näringsriktig lunch för en rimlig penning?

De flesta av dem klarar sig själva i sina lägenheter, kostar inga pengar för kommunen, men behöver få komma ut och äta lunch, träffa folk och umgås. Nu ska detta tas ifrån dem! På ett anslag på dörren står det nu att matsalen stängs om tre veckor, men de är välkomna till matsalen på äldreboende i Alfta och äta! Det är ju som ett hån! Vad kostar ett busskort? Det blir dyra luncher för dem. Och hur lång tid tar det för att få äta lunch. De flesta är pensionärer, men de har inte all tid i världen för det.

Det måste helt enkelt ordnas så att de får gå till Gyllengården och äta, det tas ju i alla fall dit mat till de gamla som bor på Gyllengården, då måste det gå att servera dem utifrån också från kantiner eller med matlådor. Det går helt enkelt inte att bara stänga ett ställe som funnits i många, många år och bara strunta i matgästerna. Men det går väl bra tycker de styrande när det gäller dessa gamla som inte klagar och säger ifrån. Men nu är de verkligen oroliga!

Jag har själv varit dit och ätit några gånger och vet att det är god mat, trevlig personal och att gästerna gillar stället. De står och väntar utanför dörren tills den låses upp klockan tolv!

Det är sagt att de ska få gå till Celsiusskolan och äta, men det går inte ännu för den matsalen ska byggas om först! Och hur blir det på lördagar och söndagar när skolan är stängd? Det är de allra viktigaste dagarna för ensamma människor, att få gå till Gyllengården och äta och få del av gemenskapen där.

Nu vill jag, och säkert fler med mig, ha reda på vad kommunen sparar genom detta och vad matsalen på Gyllengården ska användas till som är så mycket viktigare än att dessa människor har någonstans att gå och äta lunch och träffa folk!

Marie Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel