Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar förslag på löpande band

Ulf Nilsson har lämnat in sju medborgarförslag till Hudiksvalls kommun om allt från nya byggnader till trafiklösningar och förbättring av Kärleksstigen.

Brukar du lämna in medborgarförslag?

– Jag har gjort det några gånger. Nu lämnade jag en lång lista med förslag till Caroline Schmidt, och hon sa att de måste lämnas in som medborgarförslag om de ska tas upp av politikerna.

Har du fått någon reaktion ännu?

– Nej, inte än. Men förslagen tas väl upp framöver. Det viktiga är att förslagen kommer in så att politikerna börjar diskutera omkring det.

Tror du att det händer något efter dina förslag?

– Kanske delar av dem, till exempel att de höjer upp Kärleksstigen. Det kan inte vara så dyrt att fylla på lite grus så att man får bort vattenpölarna som brukar bli där.

Vilken fråga är viktigast för dig?

– Det vete sjutton ... Salutorget är ju trafikkaos. Tanken var väl inte att det skulle bli ett parkeringstorg med genomfartstrafik, men så har det blivit.

Hur gör man för att skriva medborgarförslag?

– Man ska ha en idé och en motivering. Och så ska man avsluta med en liten sammanfattning. Det ska vara ett konkret förslag på något som kommunen ska göra. Sedan lämnar man in det påskrivet i kommunens reception. Det är inte svårt!