Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kör racing mot världseliten till vardags - igår körde han folkracebilar på kajen i Hudiksvall

20-åringen Victor Bouveng har kört racing på internationell nivå i flera år. Igår körde han och de andra förarna från svenska landslaget i bilsport folkracebilar på kajen i Hudiksvall när Motorsportens dag gick av stapeln. – Att få visa upp oss här i Hudiksvall som ett landslag är riktigt roligt.

Annons

Victor Bouveng har kört racing på internationell nivå i flera år och har i år skrivit kontrakt med BMW. 20-åringen från Uppsala har spåtts en lysande framtid och kan vara nästa svenska stjärna i touringcar-serien DTM. När Motorsportens dag arrangerades i torsdags så fick Bouveng och de andra förararna från landslaget i bilsport köra en uppvisning i folkracebilar inför en stor publik.

– Det är riktigt kul att få visa upp oss här i Hudiksvall som ett landslag, inför en fantastisk publik och i ett härligt väder, säger Victor Bouveng.

Folkracebilar är något som Victor Bouveng normalt inte kör men som han fick nöjet att prova på.

– Roligt att köra något man inte gör om dagarna annars. Jag tävlar för ett BMW-lag i Tyskland till vardags. Det är världseliten vi kör mot där nere så det är en fantastisk möjlighet jag har fått då jag är 20 år gammal och tävlar mot de som är 5-6 år äldrepå en riktigt hög nivå, säger Victor Bouveng.

Landslaget har under veckan haft en rad träningar och aktiviteter tillsammans i Hudiksvall något som Victor Bouveng är positiv till.

– Det har varit fantastiskt att få hänga med kompisarna i landslaget. Vi har kunnat utbyta mycket erfarenheter och kunskaper som vi nu fått visa upp för publiken som en avslutning på allt också så det är jättekul, säger Bouveng.

Efter Motorsportens dag blir det lite efterlängtad ledighet för Bouveng.

– Nu är jag ledig en vecka sen börjar det hårda arbetet inför höstsäsongen som kommer så jag kan ge järnet där, säger han.