Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kan lämna Broberg

En av stöttespelarna kan lämna Broberg.

Joel Edling har valt avbryta sitt avtal.

– Det kan jag bekräfta, säger sportchefen Svenne Olsson.

Joel Edling har varit en av Brobergs viktigaste spelare under flera säsonger.

Nu kan Bandypuls avslöja att mittfältaren kan komma att lämna Broberg. I sitt ett plus ett-kontrakt, som han skrev på förra säsongen, ingick en hallklausul - och nu väljer han att avbryta avtalet.

– På den vägen är det. Just nu har vi 14 utespelare klara hos oss och vi är jättenöjda med det. Sedan löper man alltid risk att tappa spelare under resans gång, det är en del av spelet, säger Svenne Olsson.

– Naturligtvis är det tråkigt. Han har varit i föreningen länge och hela den biten, men det är klart att han kanske har fått andra förslag som han måste se över. Bollen ligger hos honom, fortsätter han.

I ett andra samtal med Svenne Olsson utvecklar han situationen kring Joel Edling.

– Det är inte hundra procent klart att han kommer att lämna. Men om han nu lämnar så har vi haft en jättebra dialog. Jag tror inte att hans nya klubbadress är klar än eller om han väljer att vända, men vi har en dialog fortfarande. Sedan vad hans framtida beslut blir, det vet jag inte.

– Hans val är inte gjort än. Vi har en fortsatt dialog om att han eventuellt ska stanna i Broberg eller söka sig vidare. Och om Joel skulle välja att lämna oss kommer vi inte att ha råd med en ersättare i hans klass.

Svenne Olsson siktar på en trupp på 16–17 spelare inför nästa säsong. Spelaren som Broberg har kvar att säkra, utöver Joel Edling, är ytterhalven Simon Folkesson.

– Det råder ingen panik. Vi har fått in Simon Blomkvist och för samtal med Folkesson plus några till, säger Svenne Olsson.