Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han kan ersätta Hammarström

Edsbyn behöver fylla på med en anfallare.
Beskedet att Gais drar sig ur elitserien öppnade dörren till några fler namn att jobba på.

– Jag har varit upp till Edsbyn och snackat med dem. Det verkar vara en fantastisk förening och det finns alla möjligheter för en bandyspelare att bli bra där uppe, säger anfallaren Jimmy Jansson.

Det oväntade beskedet att Gais Bandy drar sig ur elitserien till kommande säsong har öppnat upp spelarmarknaden. Rent krasst så finns det ett 15-tal kontraktslösa spelare med elitserierutin att tillgå.

– Det kom inte riktigt som en chock att Gais lägger ner, vi spelare har vetat om det en vecka att det varit lite upp och ner. De var ärliga och sade att det ser inte bra ut. Så vi fick en liten startsträcka att sondera terrängen, säger Jimmy Jansson.

Edsbyn står för tillfället med en anfallare kort sedan Mattias Hammarström lämnat för Sirius. Jimmy Jansson kan bli hans ersättare. Och 21-åringen gillar tanken på en eventuell flytt till Hälsingland.

– Det skulle ju vara en stor skillnad att spela där med tanke på allt intresse runt bandyn, och man har ju alla förutsättningar att utvecklas där, säger han.

Hur pass täta kontakter har ni?

– Efter i går (läs; tisdag) så blev det lite mer seriöst med Edsbyn, det är kanske på väg någonstans. Edling (Jonas) behöver väl en sidekick (haha).

Vad säger du om din insats förra säsongen?

– Jag spelade inte direkt forward i Gais så jag var längre ner än vad jag skulle vara om jag skulle gå till Edsbyn. Jag är en anfallare i grunden.

Så här säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson om kontakterna med Jimmy Jansson:

– Han är intressant och vi är i kontakt med varandra och vi hoppas på en lösning snart, men ingenting är klart. Han är en toppforward av rang och vi ser honom som ett stort framtidsnamn.