Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han har rum för alla

Ett stort gammalt hus med gul, flagnad färg och en man med yvigt hår som ägnat sitt liv åt friidrott. Tillsammans blir de Älgeredshallen och fantastiska historier.

Ingvald Midelf är 67 år gammal, men det är knappast något som märks. Han kallas eldsjäl och det är verkligen något som märks. Med en idrottshall hemma i huset vågar man väl inte påstå annat.

Det första man möts av är två gula handskrivna skyltar som berättar var omklädningsrummen är. "Herrar" och "Damer".

Men hur kommer det sig att man har en inomhushall i sitt hem?

– Vi hade ingenstans att träna på vintrarna helt enkelt, så jag och min mamma Doris köpte det här huset, vi började bygga och nu har den funnits här i över tio år.

– Den står alltid öppen och finns till för alla, säger han samtidigt som två tjejer från Älgeredskollektivet precis bredvid tar några varv runt banan.

– Jag bestämde tidigt att det var friidrott som gällde, säger Ingvald som var aktiv redan i barnsben. Friidrott är frihet. Jag tycker bättre om när människan själv får prestera, säger han.

Ingvalds favoritdistans har alltid varit 5 000 m. Hemma i hallen blir det 75 varv på den blå smala banan.

Hallen ser inte mycket ut för världen, med där finns allt som en friidrottshall och Nordanstigs friidrott behöver. Dessutom finns det en hel del guldkorn. Vad sägs om en tilltygad men vacker kakelugn i gymmet, öppna landskap utanför fönstren och en gammal glasruta som har kvar den röda, slitna reklamen från den tid då det fanns en butik i godtemplarhuset.

Han är för gammal för att springa de där 75 varven nu, men engagemanget och entusiasmen verkar aldrig ta slut.

– Det är väldigt tillfredställande, säger han.