Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han föreslås bli samhällsutvecklingschef i Ljusdal: "Det känns ärofyllt"

Lasse Norin väntas bli den som efterträder Stig Olsson som samhällsutvecklingschef. Han är förvaltningens förslag och i början av juni ska politiken ta ställning.– Det känns ärofyllt, säger Lasse Norin.

Rekryteringen har pågått under våren, intervjuer har genomförts med de tolv sökande och nu har förvaltningen landat vid sin kandidat: Lasse Norin.

– Det är alltid svårt att välja, det fanns flera intressanta kandidater. Men det fanns inte så många olika uppfattningar utan vi var eniga, säger kommunchefen Claes Rydberg.

Varför blev det han?

– Han var den bästa kandidaten.

Läs mer: Han blir tillfällig chef för samhällsutvecklingsförvaltningen

Normalt är Lasse Norin kulturchef men han har även suttit som tillförordnad samhällsutvecklingschef sedan Stig Olsson lämnade sin tjänst i slutet av februari . Det faktum att han redan finns i kommunen spelade in i beslutet, säger Claes Rydberg.

– Det var en del av helhetsbilden, och för Lasses del var det ingen nackdel att han finns i organisationen.

Läs mer: Fick tio månadslöner för att sluta – kostar kommunen 745 000 kronor

Lasse Norin tror att anledningen till att han kommer föreslås som ny chef beror på att han tidigare arbetat framgångsrikt med utvecklingsfrågor i de olika roller han har haft inom kommunen. Och han hoppas att kunna fortsätta med det.

– Det här uppdraget är väldigt viktigt, att utveckla samhället, och det känns väldigt inspirerande. Hela mitt yrkesliv har jag arbetat med processutveckling, att skapa saker och ting, så för mig är det här helt rätt. Jag har valt att bo och verka i den här kommunen och den har stor potential som jag ser det, säger Lasse Norin.

Läs mer: De har sökt jobbet som informationschef i Ljusdal

Utnämningen har redan MBL-förhandlats och nu återstår det för politikerna i kommunstyrelsen att säga sitt. Den 2 juni kommer ett beslut och om politikerna går på förvaltningens förslag kan Lasse Norin tillträda sin tjänst redan dagen därpå, den 3 juni.