Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir tillfällig chef för samhällsutvecklingsförvaltningen

Lasse Norin tar över som tillfällig chef för samhällsutvecklingsförvaltningen i Ljusdal.
Den nuvarande musik- och kulturchefen ersätter Stig Olsson som slutade i måndags.

I måndags slutade Stig Olsson som chef för samhällsutvecklingsförvaltningen, och lämnade samtidigt sin anställning inom kommunen.

Läs mer: Stig Olsson lämnar kommunen

Tre dagar senare, på torsdagen, tog kommunstyrelsen beslut att Lasse Norin blir tillförordnad chef under tiden som man rekryterar Stig Olssons ersättare.

Lasse Norin är musik- och kulturchef i kommunen, ett område som redan ingår i samhällsutvecklingsförvaltningen och därför blir steget inte så långt, säger han själv.

– Jag har jobbat som chef och ledare i kommunen under många år och det här handlar om att hålla verksamheten flytande till dess att en ny chef är anställd.

Läs mer: Kulturchef tar strid för Slotte

Något han inte tror ska bli några problem. Han pekar på att förvaltningens enhetschefer är självgående och detsamma gäller personalen inom hans egen musik- och kulturenhet.

– Det var anledningen till att jag övervägde att hoppa på, säger Lasse Norin.

Några radikala omorganiseringar är inte att vänta från den tillförordnade chefen, som själv tror att han kan sitter kvar på sin post till efter sommaren.

– Om allt går enligt tidsplanen tar kommunstyrelsen beslut om vem som får tjänsten i juni och då blir det en ny som tar vid till hösten, säger Lasse Norin.

Rekryteringen efter en permanent efterträdare till Stig Olsson är i gång sedan en månad tillbaka. En profil, och en tidsplan har godkänts och snart kommer jobbannonsen att offentligöras.