Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir ny kulturchef

Norralasonen tar över som ny kultur- och fritidschef på Söderhamns kommun.

Anders Uddén, uppvuxen i Norrala, fick beskedet på sin födelsedag. Mobilen ringde medan han stod och tvättade båten och Gunnar Mellqvist, förvaltningschef på Kultur och samhällsutvecklingsförvaltningen, erbjöd honom tjänsten som kultur- och fritidschef.

Anders Uddén kommer närmast från Skatteverket, där han arbetat de senaste 19 åren. De senaste två åren har han dock varit tjänstledig och jobbat med ett EU-projekt i Serbien, där han byggt upp en kundtjänst åt landets skatteverk.

Steget från skatter till kultur kan tyckas långt, men musiken har alltid haft en stor plats i Anders Uddéns liv.

– Kulturen ligger mig varmt om hjärtat, jag har alltid varit aktiv inom musiklivet och lite grann inom idrotten på en låg nivå. Jag tycker att det är kul att jobba med kultur och fritid.

Han tillträder sin nya tjänst 17 oktober men har redan nu några idéer om hur kulturen och fritiden ska kunna utvecklas.

– Ett sätt som jag tror att man kan utveckla kulturen och fritiden i Söderhamn är genom att samverka med andra delar av samhället när det gäller integration, säger han och fortsätter med sitt resonemang.

– Så länge jag har jobbat inom musiken och idrotten har det aldrig funnits konflikter och motsättningar mellan människor från olika kulturer. Här pratar man musikens och idrottens språk och kanske kan man lösa vissa problem genom musik och idrott.