Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blir Ljusnans nya chefredaktör: "Kommer vara ett större fokus på Bollnäs och Ovanåker än tidigare"

Nu står det klart att Tomas Froms blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Ljusnan. Han är i dagsläget redaktionschef i Hälsingland och ser fram emot att bli mer närvarande i Bollnäs och Ovanåker.

– Att få vara den som leder Ljusnans redaktion är i mina ögon det finaste medieuppdrag man kan ha, säger han.

I arbetet med att bli mer lokala tillsätter Bonnier News Local fyra lokala chefredaktörer för tidningarna i Hälsingland.

Tomas Froms, som nu har rollen som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare, kommer ta över som chefredaktör och ansvarig utgivare på Ljusnan. Att tidningen nu blir mer lokal kommer märkas, säger han.

– Ambitionen är att papperstidningen ska bli än mer lokal än i dag, det kommer vara ett större fokus på Bollnäs och Ovanåker än tidigare. Det kommer fortsatt vara relevanta och för läsarna viktiga utblickar mot Hälsingland, men kanske inte lika mycket som tidigare.

Under en lång tid har tidningarna i Hälsingland delat på en chefredaktör. Med mer lokal ledning tror Tomas Froms att innehållet kommer bli bättre.

– Jag tycker att det ger möjlighet att man som chefredaktör kan vara mer synlig i sitt utgivningsområde och vara närmare sina läsare. Det är väldigt svårt när man ansvarar för sex kommuner, det är lätt hänt att det blir anonymt.

Tomas Froms, som arbetat på Ljusnan i drygt trettio år och tidigare bland annat varit sportchef, ser fram emot att få fokusera på Bollnäs och Ovanåkers kommuner.

– Det har jag inte gjort på flera år, det har varit betydligt större områden. Det ska bli otroligt stimulerande att ha ansvar för två kommuner man känner till i ryggmärgen, säger han och fortsätter:

– Nu får jag jobba med journalistik på heltid, ordentligt. Och Ljusnans redaktion i dag, det är länge sedan den var så bra som den är nu. Så många bra reportrar, det underlättar också. Att få vara den som leder Ljusnans redaktion är i mina ögon det finaste medieuppdrag man kan ha.

Carl-Johan Bergman, som är en del av Bonnier News Local-ledningen, är nöjd med rekryteringen av Tomas Froms till Ljusnan och Mattias Guander till Söderhamns-Kuriren som chefredaktörer.

– Mattias Guander och Tomas Froms är gedigna publicister som har lokaljournalistiken i sitt dna. Dessutom är de välförankrade på sina orter och har stor förståelse för lokaljournalistikens roll där. Jag är väldigt glad över att de har tackat ja till sina nya uppdrag, säger han.

De nya chefredaktörerna tillträder så snart som möjligt.