Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev blåst på en parkeringsplats

Häromdagen fick han möjligheten att köpa tre märkesjackor för en billig penning. I dag inser han att han blev ordentligt lurad.

– Jag hade hela tiden en konstig känsla, men trots att jag själv har jobbat som säljare gick jag på det försäljaren sa, säger den lurade mannen som vill vara anonym.

Allt började med att han svängde in på Ica Kvantums parkering i Bollnäs. Då höll han nästan på att krocka med en bil.

När han klev ur bilen sökte föraren av den andra bilen upp honom, men inte för att klaga på bilkörningen som han först trodde.

– Nej, i stället konstaterade han att jag hade lagom storlek och att han hade en gåva till mig, säger den lurade.

Innan han visste ordet av satt han i försäljarens bil.

– Allt var så perfekt, berättar han. Mannen presenterade sig, förklarade att han var från Italien och sålde originaljackor av märket Armani för ett grossistföretag.

Mannen, som var i 40-årsåldern, visade till och med upp ett pass och sa sig ha varit på Scandic hotell och genomfört en klädvisning. Nu behövde han bränslepengar för att kunna ta sig till Arlanda och planet hem till Italien.

– Och därför ville han sälja, trots att han först pratat om en gåva, några jackor billigt till mig.

Mannen visade upp några skinnjackor för sin potentielle kund.

– Jag fick till och med lukta på dem för att känna att det var riktigt skinn.

Efter diverse köpslående fick Bollnäsbon med sig tre jackor, alla prydligt inslagna i plast, för 1 000 kronor. Men det skulle visa sig att det inte bara var påsarna som var gjorda av plast.

– Han måste ha bytt påsarna för de jackor jag fick med mig hem var inte de jag luktat och känt på i bilen. I de här jackorna stod det att de var gjorda av polyester. Så man kan väl säga att jag köpt tre ordentligt fodrade regnjackor, säger den lurade besviket.

Googlar man på internet så ser man att jackornas värde ligger på omkring 150 kronor styck. Och googlar man på firmanamnet som bedragaren uppgav hittar man tidningsartiklar om att lurendrejaren varit i farten, åtminstone sedan 2009.

Den bedragne vill nu varna andra som kan råka ut för jackförsäljaren och konstaterar att det är en väldigt raffinerad lurendrejare.

– Normalt brukar man ju åtminstone prova innan man köper kläder, men inte ens det blev gjort, säger han.