Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammergård efter Ljusdals fjärde raka seger inför rekordpublik: "Grym känsla, grymt stöd"

Fjärde raka segern – och ett lyft till andra plats i tabellen.
Ljusdal fortsätter att surfa på en framgångsvåg i damettan.
– Vi har en så grym känsla i laget, och vilket grymt stöd av publiken, säger rutinerade Anna Hammergård efter 4–0 mot Huge inför rekordpubliken 512 åskådare på Älvvallen.

Veckan bjöd på ett litet frågetecken efter cupförlusten (0–1) borta mot Ornäs.

Men det rätades snart nog ut till ännu ett utropstecken i söndagens gräspremiär hemma på Älvvallen.

Inget verkar kunna stoppa formstarka nykomlingen Ljudals IF i den strålande comebacken i division 1.

– Nä, alltså, det känns som vi gör allting så rätt just nu. Vi har bra koll på defensiven och det blir mål på chanserna. Och mest av allt spelar vi verkligen som ett lag, där alla tar jobbet stenhårt, säger Anna Hammergård, rutinerad 22-åringen från Korskrogen.

Hon hade det på känn även efter det något sega genrepet mot Selånger, där laget saknade rätt energi och aggresivitet.

– Jag tror det hade gått bra för oss även med ett bra genrep. Men vi fick en påminnelse om vad som krävs i attityd. Det var även cupmatchen borta mot Ornäs. Nu var vi tillbaka på rätt nivå igen, säger mångsidiga Hammergård, som spelar lite överallt på planen.

– Tja, i dag började jag som högerback, det var något nytt. Men i andra halvlek flyttade jag upp på mittfältet.

Där var hon en av de starka grundbultar som gjorde grovjobbet när Ljusdal koppade ett redigt grepp på slirande Huge, och gav de offensiva spetslirarna utrymme att göra sitt jobb.

Och som de gjorde det!

Glödheta offensiva mittfältaren Victoria Forss visade vägen med 1–0 redan i den fjärde minuten, ett lödigt skott i ribban som gick in via målvaktens rygg.

Den typ av flyt som ofta utmärker en målskytt i form. Det 18-åriga nyfärvet Forss är nu uppe i sex mål på sex matcher.

– Såklart hon betyder en hel del, en injektion och så skönt att det finns någon som sätter dit målen, säger Anna Hammergård.

Det gäller även offensiva centrala mittfältaren Ellika Persson, som inte behövde någon extra tur när hon elegant satte 2–0 på ett volleyskott i krysset - det var fjärde målet för 24-åringen från Järvsö.

Och bara några minuter senare kunde Karin Weinacht hålla sig framme och sätta sigill på ett vackert anfall med 3–0 från nära håll.

Allt detta redan efter drygt 20 minuter.

Ljusdal hade kopplat ett grepp som laget aldrig ens var nära att släppa.

Tvärtom fanns det heta bud efter fler mål, särskilt i den offensivt klart bästa första halvleken.

Allra närmast där kom Victoria Forss men en frän vändning, och ett snabbt skruvat skott med vänster som tog i den bortre kryssribban.

– Jag har fått så mycket bättre självförtroende även med vänstern, säger Victoria Forss, den mest lysande i ett mycket bra hemmalag.

Detta även om andra halvlek blev en betydligt tristare historia, kryddad av Sanna Signeuls tidiga 4–0 efter kyligt avslut i ett plötsligt friläge.

Ett tilltufsat Huge – som kom till Älvvallen med tre raka förluster och 1–13 i målskillnad – hade egentligen ingenting att hota med.

– Vi är svåra att stoppa just nu. Vi har hittat vårt eget spel och följer planen perfekt, och visst ska vi vara med och fajtas i toppen framöver. Särskilt med ett sådant här grymt stöd, all uppmärksamhet gör bara att vi känner oss ännu mer peppade, säger Anna Hammergård.

Seegern innbär också att Ljusdal kliver förbi tre topplag för en andra plats i tabellen, bara en poäng efter ledande Gamla Upsala.

Fotboll – Division 1 damer

Ljusdal–Huge 4–0 (3–0)

Mål: 1–0 (4) Victoria Forss, 2–0 (14) Ellika Persson, 3–0 (21) Karin Weinacht, 4–0 (52) Sanna Signeul.

Domare: Agnes Emborg, Uppsala.

Publik: 512 (Älvvallen).