Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvmiljon räcker inte

Fukt i väggar och tak, som inte borde funnits där, vållar problem då simhallen i Bergsjö ska repareras. Den halvmiljon som finns i investeringsbudgeten kommer inte att räcka.

I veckan diskuterade Nordanstigs Bostäders, NBAB:s, underhållschef, Göran Norling, den förestående reparationen av simhallen med samhällsbyggnadschef Mats Widoff. De 500 000 politikerna öronmärkt för att åtgärda fuktskador, bland annat i väggarna, är inte tillräckligt.

– Framför allt är väggarna i sämre skick än vi trodde, av någon okänd anledning trycks det ut fukt i väggar och tak. Göran Norlings bedömning är att det behöver åtgärdas – men då blir det högre kostnader, säger Birger Tellin, vd för NBAB, som sköter underhållet på kommunens byggnader.

– Vi kan inte göra mer än vi får pengar till, och det är en process som vanligtvis måste inledas ett år innan något ska göras.

Mats Widoff bekräftar fler fuktskador uppdagats.

– Troligen är skadorna föranledda av felaktigt utfört arbete när man bytte tak och installerade ny ventilation 2006. Vi anmäler detta till entreprenören som får kontakta sitt försäkringsbolag. Det är oklart hur försäkringsbolaget ställer sig, exakt vad som behöver åtgärdas och vad kostnaden blir, förklarar Mats Widoff, som betonar vikten av att försäkringsfrågan tas omhand omgående.

– Vi vill ju få besked snarast, så vi vet hur vi går vidare. Hallen används inte under sommaren men behöver ju fungera till hösten och just nu är det fler frågor än svar. Att bara göra det som planerades utan att ta omhand om nya vattenskadan känns inte meningsfullt. Det bör genomföras innan vintern, påpekar Mats Widoff, som inte anser att kommunen i nuläget ska avsätta mer pengar.

– Nej, vi måste först pröva att gå via entreprenörens försäkringsbolag. Detta är ju som bekant alltid ett osäkert kort…