Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvdan skrivning om asylpaus

Nu står vi inför de närmsta fyra årens viktigaste beslut. Vad gör Sverigedemokraterna då? undrar Söderhamnspolitikerna Joann Ling (MP och Isabel Hildén (V).

Jo, de lämnar in en halvdan skrivning om hur de vill pausa kommunens asylmottagande och den vinst som görs genom att säga upp avtalet med Migrationsverket vill de investera i skola och äldreomsorg. Gruppledare Daniel Persson vet inte hur mycket pengar det rör sig om. Det Persson däremot tycks veta är att det är så mycket att det går att investera i skola och äldreomsorg.

Vi vet att detta är ett direkt felaktigt påstående. Beräkningar som gjorts av bland annat kommunens ekonomichef visar att kommunen faktiskt tjänar pengar på asylmottagande och invandring. Förutom kommunen finns en hel del andra aktörer som tjänar pengar på att det kommer fler människor till kommunen och som spenderar sina pengar här.

Det är egentligen inte så intressant i sammanhanget, intressant är att Daniel Persson med resterande folkvalda Sverigedemokrater i ryggen väljer att ta denna allvarliga fråga med en klackspark. Vår gissning är att de, om de någon gång skulle få möjligheten att handha kommunens budget, skulle ta den möjligheten med samma klackspark.

Bortsett från den strikt ekonomiska diskussionen så är det viktigt att poängtera att det inte är pengar som är skälet till varför vi vill fortsätta hjälpa människor på flykt. Vi hjälper människor på flykt därför att de har rättigheter. Vi hjälper människor på flykt därför att det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att hjälpa människor i nöd.

Joann Ling (MP)

gruppledare

Isabel Hildén (V)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel