Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halvarsson höjdare i sprintserien – Jonsson till sjukhus efter tvärnit

Jocke Halvarsson från Ljusdal vann fyrhjulsdrivnarallyklassen båda dagarna när Svenska Sprintserien inleddes med Gurkracet i Västerås.

I lördags skrev Jocke marginalen till dryga tre sekunderföre Mälaröarnas Gunder Pettersson.

Han var dessutom näst snabbast totalt itävlingen (efter Rikard Gustavsson, Fjärås, som vann Rallycross 2400 cc).

I söndagens tävling var det Örjan Wahlund, Sigtuna, somnärmast skuggade Jocke Halvarsson. En sekund och 54 hundradelar skilde dennagång.

Inte lika lyckosam var Woxnadalens Martin Jonsson, som efteren sjätteplats i Rallycross 2150 i lördags satsade på en pallplats dagen därpå.Istället rullade han på tak, kvaddade tävlingsbilen och fick åka ambulans tillsjukhus.

– Jag körde ner i ett hål i banan och ena framhjulet låste sig. Därefter var smällen ett faktum, berättar Martin.

Som fick nacksmärtor och fördes i ambulans till akuten påVästerås lasarett.

– Men det är ingen fara med mig, förklararAlftakillen, som kunde återvända till Västerås Motorstadion efter att nackenkollats upp av läkare.

Bilen, en Opel Kadett GSI, blev desto mer illa däran.

– En hel del skador, i synnerhet i fronten. Jagbävar också för ett eventuellt motorhaveri eftersom jag tog spjärn med foten på gaspedalen när jag vände runt i luften. Skulle så vara fallet blir det dyrt ochi värsta fall är då säsongen över för min del, suckar Martin.