Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsohotell och hälsogastronomi

Hälsohotell och hälsogastronomi är två helt nya begrepp som nu presenteras i Alfta. På plats i Alfta rehabs lokaler är redan stjärnkocken Roland Persson och den nya hotell- och restaurangchefen Ia Orre Montan.

AlftaQuren är det nya namnet på restaurangen och som har öppnat för luncher och konferenser, samtidigt som man servar gästerna vid Alfta rehab. Den 22 augusti kommer hälsohotellet med restaurang att officiellt invigas.

Verksamheten kommer att successivt byggas upp under detta år. Nu är fokus lagt på utbildning av personalen. I dag jobbar närmare 18 personer inom AlftaQuren.

– Tillsammans med köksteamet kommer jag att fortsätta att utveckla en ny sorts hälsogastronomi med fokus på svenska och närproducerade råvaror i säsong, säger Roland Persson.

Hälsohotellet ska erbjuda friskvård, kulturupplevelser och livsstilsråd. Tanken är att bygga vidare på de kunskaper om hälsokost och friskvård som har byggts upp sedan 1963, då Alfta kurhem grundades av Jern och Rut Hamberg.

Mer om tankarna kring det nya hotellkonceptet finns att läsa i Ljusnan den 26 mars.