Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsinglands talanger höll höjden i Uppsala

25 talanger från Hälsingland fanns med vid helgens tävling i Uppsala, en av de största i Sverige.
I den stenhårda konkurrensen nådde några vassa grabbar från Kilafors ända till semifinal, en stark prestation.

I den traditionsrika tävling spelar alla årsvis, den här gången var det årgångarna mellan 1999 och 2005 som var i elden.

De två bästa i varje spelform (singel, dubbel, mixed) från varje distrikt är kvalificerade för att delta, totalt kom Hälsingland med en trupp på 25 unga talanger.

– På förhand vet vi att det är en mycket tuff tävling och konkurrensenär stenhård. För en del av våra spelare är det främst en chans att vara med för att se och lära. Men några hade oc kså chans att gå riktigt långt, säger lagledare Sören Norell.

Bäst gick det för Kilaforsgrabbarna i de yngstaklasserna 05 och 04.

Kim Linell tog sig ändra fram till singelsemi i 04 klassen. Där ställdes mot slutsegraren Erik Ramstedt från Täby/Stockholm.

Kimgjorde en mycket bra match där han höll jämna steg men fick till slut ge sig med 16 –21, 17 –21. Kim har stött på Erik några gånger tidigare i vinter och inte varit lika nära som i helgen.

I 05 klassen kom Anton Wikman ochTheo Larskog till semifinal i dubbel där det blev förlust mot slutsegrarna från Västergötland. Både Anton och Theo gock dessutom till kvartsfinal i singel, två bronsmedaljer blev det för Hälsingland.

Några spelare kom till slutspelet i singel, men där det tog stopp.

Överlag handlade det om mycket bra prestationer i singelspelet, med extra plus för Nora Sundqvist från Enånger i 01 klassen, Adam Norell-Lindroth Tranan i 01, Sofie Jonsson Kilafors i 02klassen, Samuel Tanzborn 02-klassen, Edvard Hylander Ljusdal 04-klassen och Joline Olsson, Tranan.

För att bara nämna några.