Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälsinglands Clouds Above vann midsommartravet

1000 delägare jublade då deras Clouds Above vann på midsommartravet på Hagmyren.
Hälsinglands Rix-FM-häst tog en överlägsen seger med Jan-Olov Persson i sulkyn.
– Du är världens bästa kusk, skrek en av delägarna till Persson i vinnarcirkeln.

För nästan tre månader tjusade Jan-Olov Persson de 1000 delägarna till Clouds Above senast och då hade banan också besök av initiativtagaren till Stall Rix FM –radioprofilen Gert Fylking.

På midsommaraftonen var det dags igen för Clouds Above att tävla på hemmaplan.

Inför 4509 åskådare gav Jan-Olov Persson sin häst ett tufft lopp genom att placera sig utvändigt om ledande Petite Eson.

Hagmyrenkusken hade fog för sin offensiva styrning och i den sista svängen tryckte han gasen i botten bakom Clouds Above som gick undan till överlägsen seger.

Vinnaroddset på Clouds Above blev 3,05 och segern var värd 15 000 kronor.

Jan-Olov Persson hann också med ytterligare en seger under dagen då Fax Ivar K.R. trots en väldigt stor startgalopp kunde vinna efter en mycket stark insats.

Stig Jarle Röste har en fin fyraåring i Sundbo Lava som nu slog nytt banrekord (1.12,3/1 640 meter) för fyraåriga hingstar och valacker efter en mycket imponerande insats.

Thomas Sandberg