Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinnarna: Min bild av Hälsingland

/
 • VinnarbildenSommaridyll vid Våsbo fäbodar norr om Edsbyn. Yngve Jonsson hässjar hö i kvällssolen på Skomakarvallen.Foto: Seth Nilsson, HudiksvallJuryns omdöme: Man får en känsla av att man smygtittar in på fäbodvallen. Man känner doften av nyslaget hö och värmen från marken. Det är ett vackert ljus i bilden. Det här är sinnebilden av det Hälsingland som både turister och hälsingar längtar till.
 • 2:a prisDet är härligt att ha en hel dansbana för sig själv på Bjuråkersstämman.Foto: Jonas Kristofers, JärvsöJuryns omdöme: En spontan bild med en varm känsla. De har en inlevelse i dansen som bara barn kan ha.
 • Fem kvinnor som just har tagit årets sista dopp i Flugen vid Finnfara efter ett bastubad. De står på bryggan och njuter av lugnet, solstrålarna, det uppfriskande badet och den goda vänskapen.Foto: Anette Torvidsson Eriksson, AlftaJuryns omdöme: Man känner att de njuter av stunden. De står och suger in det sista av kvällen.
 • OS-final i längdhopp på en sandstrand på Enskär i Söderhamns skärgård.Foto: Erik Backelin, SöderhamnJuryns omdöme: Det är fart och glädje i bilden och det är en typisk bild från årets sommar. Skulle man vara på stranden fick man vara påklädd.
 • Kosläpp i Rogsta.Foto: Mari Hedström, IggesundJuryns omdöme: En galen, rolig bild med mycket frihetskänsla.
 • Ögonblicksbild från Delsbostämman.Foto: Bonny Sjöblom, NäsvikenJuryns omdöme: Den nya generationen hälsingar. Det är gulligt att småtjejerna får vara med de vuxna och spela. Man ser att de inte har någon riktig koll på vad de gör.
 • Åkre utanför Delsbo på kvällen.Foto: Petra Howard, StockholmJuryns omdöme: Den här bilden visar den mystiska biten av Hälsingland. Man väntar sig att ett troll eller en älva ska komma fram ur skogen när som helst.
 • Lovisa och Irina vid Ängraån i Kårböle i juli 2012.Foto: Maria Åkerblom, JärvsöJuryns omdöme: En mysig utflyktsbild. Man får en känsla av att flickorna hittat ett smultronställe mitt i vildmarken.
 • Kristin på Mållången, 2012.Foto: Jonas Linngård, AlftaJuryns omdöme: Den här bilden andas mystik och äventyr. Man får en känsla av att man sitter med i kanoten.
 • Vid sommarstugan i Stråtjära, min bror och min brorsdotter leker på ängen.Foto: Anna Sundgren, EskilstunaJuryns omdöme: En bild som utstrålar värme, glädje och fart och ger en känsla av 1970-tal. Bilden har ett fint ljus.
 • Två slaguggleungar, Hälsinglands landskapsfågel. Lägg märke till storleksskillnaden på ungarna.Foto: Seth Nilsson, HudiksvallJuryns omdöme: En riktigt proffsig naturbild. Man möter en uggleblick – det är häftigt!
 • Juryn hade en lång överläggning innan Linda Mårtensson, Ljusdals-posten, Malin Pahlm, HT, Katarina Hansson, Ljusnan och Henrik Nyblad, Söderhamns-Kuriren lyckades enas om vilka tolv bilder som skulle belönas med priser.

Se vinnarbilderna i Hälsingesommars fototävling 2012

Annons

Vinnaren av förstapriset i fototävlingen "Min bild av Hälsingland" är korad:

Seth Nilsson visste vilket motiv han ville ha på sin bild, men det krävdes tre besök på fäbodvallen innan han lyckades fånga det. Förstapriset i Hälsingesommars fototävling blev belöningen för hans uthållighet.
Bilden på mannen som hässjar hö är tagen vid Våsbo fäbodar norr om Edsbyn.


– Första gången jag var där var förra sommaren, men då hade rallarrosorna redan blommat över så jag skrev upp i min pärm att jag måste komma tidigare nästa år. Sedan var jag där en gång i somras innan de hade börjat blomma och bestämde mig för att återvända en vecka senare, och då kunde jag ta bilden, berättar Seth.

Se hans och de andra pristagarnas bilder i bildspelet till höger!

Mer läsning

Annons