Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två greps i vägspärr på E4

Efter en massiv polisinsats kunde två personer gripas i en vägspärr på E4 norr om Örnsköldsvik. Enligt uppgift hade personerna i personbilen varit inblandade i en del grövre brott norrut i Sverige.

Annons

Det var vid infarten till Nyland norr om Örnsköldsvik som fyra enheter från polisen, två från ingripandeverksamheten samt två från trafikpolisen, fick stopp på bilen som färdats i mycket hög hastighet på E4.
Upprinnelsen var att en civil polispatrull från Västerbotten följde efter fordonet som färdades söderut i riktning mot Ö-vik.
Patrullen begärde då hjälp av polisen i Västernorrland för att få stopp på bilen, som enligt polisen framfördes i mycket hög hastighet blandat med vårdslös körning.
Polisen uppger att stoppet skedde ca kl. 14.50 på E4, Stranne, Idbyn och gick odramatiskt tillväga.
Gripandet skedde ca kl. 15.00 och gick även det lugnt tillväga. De två personerna har transporterats till Örnsköldsviks polisstation för vidare utredning.
De båda gripna männen misstänks för åldringsbrott och grova stölder på flera ställen längs Norrlandskusten. De kommer troligtvis att föras till Gävle eftersom det var det polisdistriktet som kommenderade insatsen.

Mer läsning

Annons