Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två AF-enheter i Hälsingland

/
  • Gabriella Persson Turdell, är en av två enhetschefer i arbetsförmedlingens nya organisation i Hälsingland.

Den 1 september förändras arbetsförmedlingen i Hälsingland då personalen hamnar under två enheter, en i norr och en i söder.

Annons

Ljusdal, Hudiksvall och Nordanstig med sammanlagt 90-talet medarbetare blir till en enhet men behåller servicen på alla orter. I södra Hälsingland bildar Söderhamn, Bollnäs och Ovanåker, med ungefär lika många medarbetare, en annan enhet.

Omorganisationen berör inte bemanningens storlek.

– Det är en intern organisationsfråga där syftet är att en chef ska ha mellan 15 och 20 underställda, säger Gabriella Persson Turdell, chef för arbetsförmedlingen i Ljusdal som från och med 1 september blir chef för arbetsförmedlingsenheten i norra Hälsingland.

Mohamed Chabchoub i Söderhamn blir chef för södra Hälsingland.

Tanken är att det förutom en chef för enheten ska finnas sektionschefer i ledningsgruppen för att varje chef inte ska få för många underställda. På den egna platsbanken söks därför sektionschefer i både norra och södra Hälsingland.

– Vi går mot ett ledarskap med mer självstyre och jag ser inget problem i förändringen, säger Anna Nordlund, fackligt aktiv i Seko och anställd på arbetsförmedlingen i Ljusdal.

I Hudiksvall har det uttryckts oro på kommunen för att arbetsförmedlingen omorganiserar och kommunchefen Bengt Friberg har begärt ett möte med den lokala kontorsledningen i augusti.

– När hela myndigheten ändrar sin organisation är det inte det här som märks mest utåt mot allmänheten, säger Gabriella Persson Turdell.

Då framhålls mer kundernas ökade möjlighet att göra saker på egen hand på internet.

– Vi utvecklar våra digitala kanaler. Det ska bland annat gå att anmäla sig på nätet och dessutom boka tid med arbetsförmedlare utan att bli kallad, säger Gabriella Persson Turdell.

Anställningsintervjuer med sökande till sektionschefstjänsterna ska hållas senare i juli.

Mer läsning

Annons