Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarprofilen är tillbaka – tar över Bollnäs Kurd: "Det var rock'n roll framåt"

En av Hälsinglands stora tränarprofiler gör comeback. Kjell Rosén tar över Bollnäs Kurd IF – och målet är till och börja med en kvalplats till division 4. – Det är kul att vara tillbaka, säger han.

Annons

Kjell Rosén har en lång tränarkarriär bakom sig. Hösten 2012 sade han tack och adjö till Rengsjö SK i division 3 – en klubb tillsammans med Bollnäs GIF som han tillbringat flest år i. Men efter en nästan fyra år lång paus står det klart att han tar över Bollnäs Kurd i division 5.

– Jag slutade när jag fick pension. Men det är kul att vara tillbaka. Det är en verklig vilja och entusiasm hos spelarna, säger den nu snart 70-årige Bollnäsbon.

– Det är faktiskt många klubbar som ringt. Och det var nära med Delsbo i våras. Men tidigare har jag haft många av spelarna i Bollnäs Kurd i fotbollsgymnasiet. Och när de var utan tränare lovade jag att hjälpa till säsongen ut, säger Rosén.

Kjell Rosén gör comeback som tränare.

LÄS MER: Veteranens mål sänkte Bollnäskurd i premiären

Bollnäs Kurd mötte Enånger i höstpremiären i måndags – men debuten i den nya klubben blev inte riktigt vad Kjell Rosén hade hoppats på. Tabelltvåan var för stark och vann med 6–3 (4–2).

– Vi tog ledningen, men sen... Det var rock'n roll framåt och då åkte vi på kontringar. Pang, pang, pang, pang och det var 4–1 Enånger. Vi tappade boll på mitten flera gånger och så ställde de om på oss. Spelmässigt var vi inte något sämre. Men Enånger är ett bra lag och vann rättvist. Det är inte frågan om något annat.

LÄS MER: Axman: Fotbollen det som förenar i nya Bollnäskurd

Bollnäs Kurd bildades så sent som 2013 och har på bara några år marscherat i rask takt fram genom seriesystemet. Målet är tydligt och klart spel i division 4 inom en inte allt för lång framtid.

Men dit är det i nuläget en bit kvar. Laget parkerar på femteplats i tabellen.

– Nu får vi bita ihop. Både Kilafors och Enånger är lite för bra. Men det är tre lag på 22 poäng och vi vill gärna kvala. Jag tror absolut att vi har en bra chans och vi har fått två nya spelare från Borlänge. Men det gäller i de närmaste matcherna att vi tar tag i det och framför allt lär oss hålla positionerna. Vi hade en genomgång på träningen i går och visade hur tokigt vi låg i den senaste matchen, säger Kjell Rosén.

FAKTA: Viktiga år i Kjell Roséns tränarkarriär

1987–93: Ungdomstränare i Bollnäs GIF FF.

1990–94: Förbundskapten för Hälsinglands Fotbollförbund.

1994–95: Alfta GIF.

1996–00: Bollnäs GIF FF.

2001–05: Rengsjö SK.

2006–07: Bollnäs GIF FF.

2008–10: Trönö IK.

2011–12: Rengsjö SK.

2016– : Bollnäs Kurd.

Mer läsning

Annons