Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågen stod stilla 20 timmar

/

Tågresenärerna drabbas av tågstopp efter tågstopp. Bara den senaste veckan har tågen på Ostkustbanan stått stilla i 20 timmar.

Annons

Den senaste veckan har tågtrafiken drabbats av flera olika stopp och förseningar. Ostkustbanan har berörts av tre större stopp, som enligt Trafikverket har lett till att tågtrafiken stått stilla i sammanlagt cirka 20 timmar.

- Det är inte alls acceptabelt att det är så här, det har varit alldeles för mycket stopp. Och det är så mycket trafik på banan att de stopp som uppstår ger enormt stora konsekvenser, säger Lars Hedström, på Trafikverkets pressjour.

I fredags drabbades tågtrafiken av ett strömavbrott norr om Stockholm, som sedan följdes av ett signalfel. Trafikverkets pressjour berättar att stoppet varade i cirka fem timmar.

Två dagar senare, på söndagen var det dags igen. Ett spårfel norr om Uppsala ledde till att tågtrafiken stod still i cirka tio timmar.

På tisdagsförmiddagen uppstod en kabelbrand som stoppade tågtrafiken norr om Stockholm. Stoppet varade i cirka fem timmar och orsakade stora förseningar.

- Den största orsaken till förseningar är att det är så mycket trafik på de banor vi har. Taket för kapaciteten är nådd, och det handlar om miljardbelopp för att få ordning på järnvägen, säger Lars Hedström.

Mer läsning

Annons