Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora störningar på mobilnätet

(Uppdaterad 16.55) Åskvädret som drog fram över landskapet under lördagen orsakade stora störningar på Telias mobila nät.

Annons

I ett område väster om Söderhamn, där bland annat Norrala, Trönö, Bergvik och Marma berörs, förekommer störningar på talsamtal och mobila datatjänster via GSM. Det kan också förekomma problem med att ringa eller använda mobila tjänster i området på grund av tekniska problem.Här kan det enligt Telias driftinforamtion dörja till trisdag innan felen avhjälpts.

Problemen i norra delen av Hudiksvalls kommun samt i Nordanstig, där området kring Ilsbo ett tag helt  saknade täckning efter blixtnedslag, är nu enligt Telia avhjälpta. Däremot har det uppstått störningar på det mobila nätet i Svågadalen, vilka kan leda till svårigheter att få igenom talsamtal via 3G samt videosamtal i området eller reducerad hastighet för mobila datatjänster. Felen där beräknas vara avhjälpta under måndagen.

I Ljusdals kommun är det området norr om Ljusdal upp mot Hennan och Ramsjö samt på Finnmarken som fortfarande har problem med störningar på talsamtal och mobila datatjänster via GSM.

Enligt Telia ska de flesta av problemen vara undanröjda under måndagen.

Mer läsning

Annons