Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ställ krav på Hälsingland Turism"

Om Hälsingland Turism får fortsatt ekonomiskt stöd från hälsingekommunerna, behöver det ställas tydliga krav på hur samarbetet med kommunernas turistbyråer ska fungera. Det anser turistcheferna i de sex kommunerna.

Annons

2010–2012 har den ekonomiska föreningen Hälsingland Turism fått sammanlagt 1,5 miljoner kronor per år i bidrag från de sex kommunerna i landskapet. Och nyligen sökte föreningen bidrag med samma belopp för åren 2013–2015.

Den nya ansökan diskuterades vid en träff med kommunernas turistchefer i förra veckan.

- Det är ju en rejäl slant som söks från varje kommun och då är det viktigt att kommunerna får tillbaka det som besökare efterfrågar, säger Anne Söderström i Söderhamn – som tillsammans med kollegorna Gunilla Byström i Bollnäs, Gudrun Axman-Jumisko i Ovanåker, Jenny Norberg i Ljusdal, Annika Bergström i Hudiksvall och Barbro Björklund i Nordanstig har gjort en gemensam skrivelse till kommunledningarna.

Där konstaterar de bland annat att Hälsingland Turism fokuserar på utveckling av webb och bokningsbarhet på internet – men att de själva också ser ett stort behov av marknadsföring med mer traditionella metoder.

De krav som turistcheferna vill att kommunerna ska ställa i samband med beslut om bidrag, är bland annat en gemensam, årlig hälsingekarta och en hälsingebroschyr på flera språk. Och när det gäller www.halsingland.se – där de lokala turistbyråerna bidrar med innehåll och uppdateringar – behövs en tydlig ansvarsfördelning och gemensam planering, anser turistcheferna.

Mer läsning

Annons