Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraftsnisch en lönsam affär

/
  • Vindkraftparken i Håcksta, Hudiksvall, är ett av de objekt där Industriprodukter i Söderhamn AB varit inblandat. Nu har företaget fått ett jobb som är gott och väl dubbelt så stort: Ytterberg i Malå.

Företaget Industriprodukter i Söderhamn AB har tagit hem en order värd knappa tio miljoner kronor inom vindkraftssektorn, en nisch med hög tillväxtpotential.

Annons

Under perioden oktober 2010-augusti 2011 ska företaget Industriprodukter i Söderhamn AB bygga elanordningarna på 22 vindkraftverk i Ytterberg, Malå.

Det är fjärde ordern inom vindkraftssektorn för Industriprodukter sedan årsskiftet 2007-2008.

- Det var då det beslöts att vi skulle nischa in oss på vindkraft. Det berodde dels på ett privat intresse från min sida, dels på partners som vi samarbetade med, säger vd Örjan Laurin.

Han var tidigare verksam inom företaget Industriteknik, med huvudkontor i Stråtjära. Efter uppköp hoppade han av och startade Industriprodukter 2006, med två anställda. Numera har företaget en fast styrka på 25 resemontörer.

Jobb som gjorts är Vansbro, Strömsund med Sveriges största vindkraftpark samt Håcksta i Hudiksvall.

- Vi bygger ett 50-tal verk per år, säger Örjan Laurin.

Vindkraftssatsningen har varit lyckosam så här långt. Senaste bokslutet visar en omsättningsökning på cirka 40 procent och en vinstdubblering, jämfört med föregående bokslut.

Mer läsning

Annons