Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villapriserna sjunker i Söderhamn

Medan villorna i grannstäderna blev dyrare har villapriserna det senaste året sjunkit i Söderhamn. Var tredje villa såldes dessutom till ett pris lägre än utgångspriset.

Annons

Enligt Mäklarstatistik har villapriserna sjunkit med sju procent det sista året medan de genomsnittliga priserna i Bollnäs och Hudiksvall ökat något. I grannkommunerna är konkurrensen om villorna större eftersom färre villor finns utannonserade.

I Söderhamn säljs dessutom mer än var tredje såld villa säljs med sänkt pris. Köpeskillingen var lägre än utgångspriset vid 67 av de 187 villaaffärer som avslutades i Söderhamn förra året, enligt booli.se. 20 av affärerna slutade i ett högre pris.

Men enligt fastighetsmäklare har inte marknaden kallnat i Söderhamn. Prissänkningarna kan bero på något annat.

– Då kanske förväntningarna har varit för höga från början. Lägger man ut till ett pris som köparna tycker det är för högt så får man sänka till slut. Jag tror det snarare handlar om att säljarna insett värdet på sina hus, säger Gustav Beskow på Svensk Fastighetsförmedling.

Han tycker inte att intresset för villor blivit lägre utan tvärtom att det finns ett större intresse i dag än tidigare.

– Fler är på visningar nu än för ett år sedan. Man ser den låga räntan som en möjlighet att skaffa sig ett bra boende, säger Gustav Beskow.

Mer läsning

Annons