Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill inte ha Amicus i trappuppgången"

I dag börjar Amicus flytta in på Tallvägen 22 i Söderhamn. Ett HVB-boende med plats för sex ensamkommande flyktingbarn.
Men alla är inte nöjda.

Annons

Torbjörn Bloms bror har svårt att röra sig och har så svår afasi att han varken prata eller skriva. Sedan några år tillbaka bor han därför i en handikappanpassad lägenhet på Tallvägen 22. Nu är både han och hans anhöriga oroliga för att det kommer att bli stök i trappuppgången när Amicus flyttar in.

- När det är frågan om en sådan här typ av verksamhet tycker jag att hyresgästerna ska informeras innan det fattas några beslut, säger Torbjörn Blom.

Han säger att ingen visste någonting förrän den där dagen då det damp ner en informationslapp i postlådorna. Och då var allting klappat och klart.

Först någon vecka senare kallades hyresgästerna till en informationsträff med både Faxeholmen och Amicus personal.

- Då fick vi reda på att det var bara flickor som skulle flytta in. Vi kom också överens om att det var en annan entré än den min bror bor i som skulle användas. Då kändes det ändå rätt okej.

Nu står det klart att det är både pojkar och flickor som ska bo i HVB-hemmet för ensamkommande barn och entréfrågan ändrades. Enligt Torbjörn Blom så kommer ingen av parterna längre ihåg vad som sades på mötet.

Anette Nordh är boutvecklare på Faxeholmen. Hon tycker att det är tråkigt att hyresgästen känner sig oinformerad och överkörd. Men hon står ändå fast vid att bostadsbolaget handlat rätt.

- Vi frågar inte grannarna vad de tycker innan vi hyr ut en lägenhet. Så fungerar det inte. Vårt krav är att hyresgästerna ska följa hyreslagens regler, gör de inte det agerar vi därefter. Vi har dessutom informerat både hyresgästerna och Hyresgästföreningen. Det gjorde vi redan i oktober.

Mer läsning

Annons